Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Νόρις πρώτος στο shootout! (+video)

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Ο Νόρις πρώτος στο shootout! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Νόρις πρώτος στο shootout! (+video)

FORMULA 1

Ο Λάντο Νόρις κατάφερε να πάρει την pole για το αποψινό Sprint της Βραζιλίας. Πίσω του οι Red Bull των Φερστάπεν και Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Ήταν η επιβεβαίωση του εξαιρετικού ρυθμού που έχει η MCL60 στο Interlagos κυρίως με τον Βρετανό πίσω από το τιμόνι. Αυτή τη φορά ο Λάντο τα έκανε όλα σωστά και ανταμείφθηκε με την πρώτη θέση.

Δεύτερος για 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Από την δεύτερη σειρά θα πάρουν εκκίνηση οι Πέρεζ και Ράσελ ενώ στην πέμπτη θέση τελείωσε την διαδικασία ο Χάμιλτον. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση των δύο AlphaTauri με τους Τσουνόντα και Ρικιάρντο να καταλαμβάνουν τις θέσεις 6 και 8 αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή ελαστικών ήταν υποχρεωτική για τις τρεις περιόδους του Shootout. Στο SQ1 και στο SQ2 οι οδηγοί θα έπαιρναν την μέση γόμα ενώ στην τελευταία περίοδο την μαλακή. Λόγω και της μικρότερης διάρκειας των τριών περιόδων ο βαθμός δυσκολίας ήταν αρκετά μεγάλος, ιδίως για τους οδηγούς που ήταν στα όρια της δεκάδας.

SQ1: Οκόν και Αλόνσο συγκρούονται!

Ο Φερστάπεν βγήκε πρώτος στην πίστα θέτοντας τον πήχη στο 1:11.888. Οι Σάινθ και Χάμιλτον ξεπέρασαν τον χρόνο του Ολλανδού με τις πρώτες του προσπάθειες. Πολύ ανταγωνιστικές ήταν και οι δύο Haas που βρέθηκαν εντός δεκάδας αρχικά.

Advertisement

Εντός δεκάδας μπήκε εξ αρχής και ο Λάντο Νόρις. Ωστόσο η McLaren έδειξε να υστερεί ελαφρώς στον πρώτο γύρο με την μέση γόμα. Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Πιάστρι ο οποίος λίγο πριν το τέλος ήταν μόλις 14ος!

Ωστόσο η όποια αγωνία για την πρόκριση της δεύτερης McLaren στο SQ2 θα εξαφανιζόταν, όταν ο Οκόν θα χτυπούσε με τον Αλόνσο στην Curva do Sol! Ο Γάλλος ήταν στην τελευταία γρήγορη προσπάθειά του και ο Αλόνσο, όντας σε γύρο προετοιμασίας, είχε κάνει στην άκρη.

Ο χώρος που είχε αφήσει ο Ισπανός ήταν αρκετός, όμως ο Οκόν αντιμετώπισε υπερστροφή εντός της στροφής η οποία τον έστειλε επάνω στην Aston Martin αρχικά και έπειτα στην μπαριέρα. Η κόκκινη σημαία σήμαινε και πρόωρο τερματισμό της διαδικασίας.

Advertisement

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Οκόν, Στρολ, Ζου και οι δύο Williams. Ζημιά υπέστη και ο εμπρός αριστερά τροχός στο μονοθέσιο του Αλόνσο.

SQ2: Ο Νόρις ταχύτερος

Οι μηχανικοί της Aston Martin τα έδωσαν όλα, όμως δεν πρόλαβαν να έχουν έτοιμο το μονοθέσιο του Αλόνσο για το SQ2. Έτσι ο Ισπανός έμεινε, μοιραία, εκτός συνέχειας. Ο Φερστάπεν συμπλήρωσε και πάλι πρώτος χρόνο και παρέμεινε στην κορυφή έπειτα από τις αρχικές προσπάθειες όλων των οδηγών.

Αυτή τη φορά ήταν οι δύο Ferrari που βρέθηκαν πιο κοντά στους χρόνους των Red Bull, με τον Σάινθ δεύτερο και τον Λεκλέρ τέταρτο πίσω από τον Πέρεζ. Ωστόσο στον δεύτερο γύρο προσπαθειών ήταν ο Νόρις που ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Όλα τα φαβορί πέρασαν με τους Γκασλί, Μπότας και τις Haas να μένουν εκτός. Αξιοσημείωτη ήταν η 4η θέση του Ρικιάρντο.

SQ3: Η pole στον Νόρις!

To SQ3 ξεκίνησε με τις Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes και AlphaTauri να έχουν και τα δύο μονοθέσια τους στην διαδικασία. Αυτή τη φορά ήταν ο Πιάστρι που ηγήθηκε των πρώτων προσπαθειών. Όμως ήταν ο teammate του που πήρε την pole με έναν καταπληκτικό γύρο!

Οι Red Bull δεν είχαν απάντηση στον ρυθμό του Βρετανού. Ακόμη και εάν ο ίδιος ο Νόρις δεν ήταν ευχαριστημένος με τον γύρο του, εκείνος ήταν ικανός για να του χαρίσει την πρώτη θέση εκκίνησης στο Sprint.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!
F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν προλαβαίνει την καταιγίδα!
F1 GP Βραζιλίας: Διδάγματα από το παρελθόν (+video)