Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπράουν: Να ελεγχθεί η συνεργασία των Red Bull-AlphaTauri

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπράουν: Να ελεγχθεί η συνεργασία των Red Bull-AlphaTauri

FORMULA 1

Μπράουν: Να ελεγχθεί η συνεργασία των Red Bull-AlphaTauri

FORMULA 1

Ο CEO της McLaren προέτρεψε την FIA αλλά και τους ιθύνοντες της F1 να ελέγξουν εξονυχιστικά την συνεργασία των Red Bull και AlphaTauri.

Advertisement
Advertisement

Η junior team της Red Bull -η οποία θα μετονομαστεί σε Racing Bulls– έχει ανανεωθεί ριζικά για φέτος. Έκτος από την αλλαγή ονόματος, θα έχει τους Μεκίζ-Μπάγιερ στην ηγεσία αντί του επί χρόνια επικεφαλής, Φραντς Τοστ.

Επιπλέον, η ομάδα έχει μεταφέρει μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών της από την Φαέντσα της Ιταλίας στην Αγγλία. Έτσι, θα μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με την Red Bull με την οποίαν θα μοιράζεται πολλά μηχανικά μέρη φέτος. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα πάντα θα γίνονται σύννομα και δεν θα υπάρχει μεταβίβαση πληροφοριών από το ένα εργοστάσιο στο άλλο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο αυτή η… σύσφιξη των σχέσεων ανησυχεί ιδιαίτερα το αφεντικό της McLaren, Ζακ Μπράουν. Ο Μπράουν κάλεσε τις FIA και F1, λοιπόν, να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα και με το εάν υπάρχει παραβίαση των κανονισμών.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

«Θα ήθελα να δούμε ως σπορ το που στεκόμαστε στο ζήτημα της ταυτόχρονης ιδιοκτησίας δύο ομάδων» δήλωσε ο Αμερικανός στην παρουσίαση του φετινού livery της McLaren. «Πιστεύω ότι είναι ένα σοβαρό θέμα το οποία σχετίζεται άμεσα με τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Για τον λόγο αυτό κάτι τέτοιο απαγορεύεται σε όλα τα άλλα σπορ» υπογράμμισε ο Μπράουν.

Advertisement

«Εξ όσων γνωρίζω η AlphaTauri μετακομίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό θα ευνοήσει τόσο εκείνην όσο και την Red Bull. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για το κατά πόσον τα πράγματα θα παραμείνουν δίκαια. Όλοι πρέπει να συμμορφωνόμαστε με το ίδιο σετ κανονισμών και να μην υπάρχουν ορισμένοι που να τους παρακάμπτουν. Αυτό είναι κάτι που το σπορ μας πρέπει να διευθετήσει άμεσα» συμπλήρωσε ο CEO της McLaren.

Advertisement

Η McLaren είχε ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Για φέτος ευελπιστεί να ανταγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς την Red Bull. Και ο Μπράουν δείχνει με τις δηλώσεις του να ρίχνει πρώτος το γάντι. Τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren-Aston Martin: Οι ευχάριστες εκπλήξεις
Φερστάπεν: Η McLaren θα είναι απειλή
McLaren: Παρουσίασε τον χρωματισμό της για το 2024 (+video)