Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mario Andretti: Με τέρμα το γκάζι και στα 82! (+video)

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mario Andretti: Με τέρμα το γκάζι και στα 82! (+video)

FORMULA 1

Mario Andretti: Με τέρμα το γκάζι και στα 82! (+video)

FORMULA 1

Η ερώτηση γίνεται με εκνευριστικά μεγάλη συχνότητα. Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών; Και οι απαντήσεις ποικίλουν αναλόγως της ηλικίας που έχει ο καθένας μας.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, ελάχιστοι θα έδιναν αυτόν τον άτυπο τίτλο στον Mario Andretti. Και ας έχει πίσω του μία ιστορία απίστευτη, με νίκες και συμμετοχές σε ένα σωρό κατηγορίες αγώνων. Πρωταθλητής F1, IndyCar και USAC. Νικητής των 12 ωρών του Sebring, των 1000 χιλιομέτρων σε Brands Hatch και Monza, των 6 ωρών της Daytona και του Watkins Glen καθώς και της ανάβασης του Pikes Peak.

Και όλα τα παραπάνω ως οδηγός μόνο. Δεν αναφερόμαστε καν στις επιτυχίες της αγωνιστικής του ομάδας. Μιλάμε, δηλαδή, για τον ορισμό του racer. Για έναν ζωντανό θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού του οποίου το αίμα είναι… πολλών οκτανίων!

Advertisement
Advertisement

Για τον λόγο αυτόν ακόμη και στα 82 του χρόνια δεν μπορεί να κρατηθεί μακριά από τις πίστες. Η McLaren του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει την MP4-28 του 2013 στην Laguna Seca. Και ο Mario δεν έχασε την ευκαιρία! Απολαύστε τον στο video που ακολουθεί.

Advertisement

Η ομάδα του Andretti -με επικεφαλής τον γιο του, Michael- προσπαθεί να μπει στο πρωτάθλημα της F1 το 2024. Το Piranha club δεν τους έχει υποδεχτεί ακριβώς με ανοιχτές αγκάλες. Ελπίζουμε για το καλό του σπορ να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η Andretti να είναι στο grid σε δύο χρόνια. Πάντως, ακόμη και με όλα αυτά ο Mario δεν χάνει το χιούμορ του. “Προσπαθώ να μαζέψω πόντους για την super licence μου” ήταν η ατάκα του μόλις βγήκε από το cockpit της McLaren.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αφιέρωμα Max Verstappen: Όλα στο μάξιμουμ! (+video)
Alonso σε Alpine: Με έχετε καταστρέψει!
Verstappen: Μετά τη Γαλλία ήξερα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα

Advertisement