Πρώτη εμφάνιση της νέας Honda Fireblade
NEWSMOTO
Η Honda εμφανίστηκε στην πίστα της Χερέθ με μια καμουφλαρισμένη superbike που διαθέτει σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές, ενισχύοντας τις φήμες για την αποκάλυψη της νέας CBR1000RR-R στην EICMA 2026.
Η Honda ετοιμάζει την επόμενη γενιά της CBR1000RR-R Fireblade και οι πρώτες ενδείξεις έρχονται από την πίστα. Η ιαπωνική εταιρεία πραγματοποίησε δοκιμές στη Χερέθ της Ισπανίας, με μια καμουφλαρισμένη μοτοσικλέτα που διαφέρει αισθητά από το σημερινό μοντέλο παραγωγής.
Στη σέλα της βρέθηκε αρχικά ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike, Τζόναθαν Ρέι, ενώ στη συνέχεια τη δοκίμασαν και οι εργοστασιακοί αναβάτες της Honda HRC, Τζέικ Ντίξον και Σομκιάτ Τσαντρα. Η εμφάνιση της νέας μοτοσικλέτας έρχεται μετά από μια δύσκολη σεζόν για τη Honda, καθώς η Ducati κυριάρχησε απόλυτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2026, κερδίζοντας και τους 36 αγώνες.
Οι αλλαγές που διακρίνονται στις φωτογραφίες αφορούν κυρίως την αεροδυναμική. Το εμπρός μέρος έχει διαφορετική σχεδίαση, με μεγαλύτερα αεροδυναμικά πτερύγια και νέα διαμόρφωση στο κάτω τμήμα του φέρινγκ. Εκεί ξεχωρίζουν πλευρικά στοιχεία (sidepods) που παραπέμπουν σε αντίστοιχες λύσεις της Ducati Panigale V4 R, με στόχο τη διαχείριση της ροής του αέρα όταν η μοτοσικλέτα βρίσκεται υπό κλίση.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι το νέο πίσω τμήμα, το οποίο θυμίζει Yamaha R1 με ενσωματωμένες αεροδυναμικές εσοχές. Παράλληλα, στις εικόνες του Ρέι διακρίνονται δίσκοι φρένων που ενδέχεται να είναι κεραμικοί Brembo, στοιχείο που συνδέεται με τις αλλαγές των κανονισμών για το 2027.
Από την επόμενη χρονιά, τα ελαστικά της κατηγορίας περνούν από την Pirelli στη Michelin, ενώ η Brembo αναλαμβάνει αποκλειστικά τα συστήματα πέδησης. Παράλληλα, επανέρχεται το όριο στροφών ανά κατασκευαστή, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της ροής καυσίμου.
Η σημερινή CBR1000RR-R, με κινητήρα 999 κ.εκ. και απόδοση 217 ίππων, ανανεώθηκε ουσιαστικά το 2024. Η EICMA 2026 αποτελεί πλέον το πιθανότερο σκηνικό για την αποκάλυψη της νέας Fireblade.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
Η Yamaha MT-125 επιστρέφει το 2027 με περισσότερη τεχνολογία
Το πιο παράξενο Honda των ’80s επιστρέφει
Φώτα LED σε κράνος αλά… Formula 1
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις