Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Φακελάκια στην McLaren το 2007;

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Φακελάκια στην McLaren το 2007;

FORMULA 1

Alonso: Φακελάκια στην McLaren το 2007;

FORMULA 1

Σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προέβη ο πρώην μηχανικός της McLaren, Marc Priestley, σχετικά με την ταραγμένη σεζόν του 2007. Φυσικά, στην ιστορία εμπλέκεται και ο Fernando Alonso!

Advertisement
Advertisement

Ο Priestley εργάστηκε στην McLaren από το 1999 έως το 2009, οπότε και αποσύρθηκε για να κυνηγήσει μία καριέρα στα media. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ. Παράλληλα, διατηρεί και το δικό του κανάλι στο YouTube.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο PitStop Pordcast, ο Pristley θυμάται την σεζόν του 2007, όταν εκείνος ήταν στην ομάδα μηχανικών του εφεδρικού αυτοκινήτου. Οδηγοί της ομάδας δεν ήταν άλλοι από τους Fernando Alonso και Lewis Hamilton. Η κόντρα των δύο σε συνδυασμό με το spygate κατέστρεψαν τελικά μία πολλά υποσχόμενη χρονιά για την McLaren.

Advertisement
Advertisement

Η αποκορύφωση μπορεί να ήρθε στα δοκιμαστικά του Ουγγρικού GP. Όμως, στα παρασκήνια είχε ξεκινήσει αρκετά πιο πριν. Συγκεκριμένα ο Piestley είπε: “Ο Fernando προσπαθούσε να πάρει την ομάδα με το μέρος του, να πάρει τον έλεγχο“. Για να το πράξει αυτό, ο Fernando -σύμφωνα πάντα με τον Priestley- δεν δίστασε ακόμη και να μοιράσει φακελάκια με χρήματα στους μηχανικούς της McLaren. Εκτός από εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για το μονοθέσιο του Hamilton.

Σύμφωνα με τον Priestley, σε κάποιον αγώνα ο μάνατζερ του Alonso είχε μοιράσει φακελάκια τα οποία περιείχαν 1.500 ευρώ το καθένα. Όταν η ομάδα ανακάλυψε τι είχε συμβεί, ανάγκασε τους μηχανικούς που είχαν πάρει λεφτά να τα δωρίσουν σε φιλανθρωπίες! Ο Priestley κατέληξε λέγοντας: “Ο Fernando και ο Lewis είχαν διαφορετικές τακτικές αλλά προσπαθούσαν να πετύχουν το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα ο Lewis έκανε παιχνίδι με τα media. Ήταν μία πολύ έντονη μάχη“.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;
F1: Το προσωρινό καλεντάρι του 2023
F1: Αυτό είναι το πιο καυτό… grid της σεζόν!