Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λεκλέρ: Που θα πάει αν αποχωρήσει από την Ferrari;

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεκλέρ: Που θα πάει αν αποχωρήσει από την Ferrari;

FORMULA 1

Λεκλέρ: Που θα πάει αν αποχωρήσει από την Ferrari;

FORMULA 1

Αποχωρήσεων συνέχεια στην Ferrari. Μετά τον Ντέιβιντ Σάντσεζ ήταν η σειρά του Λοράν Μεκίζ να αφήσει την Scuderia για την AlphaTauri. Θα υπάρξουν, όμως, ακόμη πιο ηχηρές αποχωρήσεις;

Advertisement
Advertisement

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με τους οδηγούς της Ferrari. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του Κάρλος Σάινθ.

Σύμφωνα με αυτά ο Ισπανός αποτελεί προτεραιότητα της Audi σε ότι αφορά τους οδηγούς. Ο ίδιος ο Σάινθ διέψευσε τις φήμες αυτές και ξεκαθάρισε ότι τον ενδιαφέρει μόνο η προσπάθειά του με την Scuderia. Αυτήν την εβδομάδα, όμως, υπήρξε περισσότερη φημολογία. Και αυτή είχε να κάνει με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Λέο Τουρίνι, οι συζητήσεις του Λεκλέρ με την Mercedes αποτελούν κοινό μυστικό στο paddock της F1. Τόσο ο Λεκλέρ όσο και ο Σάινθ έχουν συμβόλαια με την Scuderia μέχρι και το τέλος του 2024. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τουρίνι στο συμβόλαιο του Λεκλέρ υπάρχουν ρήτρες επιδόσεων οι οποίες επιτρέπουν την διακοπή του.

Η παραμονή Χάμιλτον καθοριστική

Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποχωρήσει από την Mercedes και ο Λιούις Χάμιλτον. Το συμβόλαιο του Βρετανού λήγει στο τέλος του 2023 και οι δύο πλευρές δεν έχουν δείξει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους.

Advertisement

Είναι προφανές ότι ο Χάμιλτον θα ήθελε να συνεχίσει κυνηγώντας το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημά του. Ωστόσο η ομάδα του ίσως βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Κυρίως στο πόσα χρήματα θα θελήσει να ξοδέψει ώστε να κρατήσει τον Λιούις στους κόλπους της.

Σε περίπτωση που η Mercedes δεν τα βρει με τον Χάμιλτον τότε όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί για κάποιο πρωτοκλασάτο όνομα του grid. Και ο απογοητευμένος από τις επιδόσεις της Ferrari, Λεκλέρ ίσως είναι ο κατάλληλος υποψήφιος.

Advertisement

Φυσικά, σε περίπτωση οδηγικού διδύμου Λεκλέρ-Ράσελ θα πρέπει να αναμένουμε… πυροτεχνήματα. Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποία θα απασχολήσει την Mercedes μελλοντικά. Και εάν, φυσικά, επαληθευτούν οι φήμες.

Άλλωστε η κίνηση της Ferrari να φέρει τον Φρεντ Βασέρ στο τιμόνι της ομάδας δεν ήταν τυχαία. Είναι γνωστοί οι δεσμοί που έχει ο Γάλλος με τον Σαρλ. Και είναι βέβαιο ότι η Scuderia δεν θα ήθελε να δει τον νούμερο ένα οδηγό της να αποχωρεί σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.

Advertisement

Ωστόσο τίποτε δεν είναι σίγουρο σε ένα τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον όπως αυτό της F1. Και η καλύτερη λύση για την Ferrari θα ήταν να πείσει τον Λεκλέρ με την βελτίωση της SF-23 μέσα στη σεζόν. Ακόμη και εάν το πρωτάθλημα οδηγών θα πρέπει για άλλη μια χρονιά να περιμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton
Αλεζί: Ακόμη και ο Νιούι δεν θα έσωζε την Ferrari σήμερα
Στα δικαστήρια ο Μάσα για τον τίτλο του 2008!