Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλεζί: Ακόμη και ο Νιούι δεν θα έσωζε την Ferrari σήμερα

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλεζί: Ακόμη και ο Νιούι δεν θα έσωζε την Ferrari σήμερα

FORMULA 1

Αλεζί: Ακόμη και ο Νιούι δεν θα έσωζε την Ferrari σήμερα

FORMULA 1

Ο πρώην οδηγός της Ferrari πιστεύει ότι ακόμη και η ιδιοφυία του Άντριαν Νιούι δεν θα μπορούσε να κάνει άμεσα τη διαφορά για την Scuderia.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull έχει κυριαρχήσει στη νέα εποχή των κανονισμών του 2022. Και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο που έχει κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του σπορ, τον Άντριαν Νιούι.

Όμως, ο Αλεζί πιστεύει ότι ακόμη και η ιδιοφυία του Βρετανού δεν θα ήταν αρκετή για να βελτιώσει άμεσα την Ferrari στην παρούσα φάση. «Ακόμη και εάν ο Νιούι πήγαινε σήμερα στην Ferrari δεν θα βλέπαμε το δικό του αυτοκίνητο μέχρι το 2025. Κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίον συντάσσονται τα συμβόλαια στην F1» δήλωσε ο Γάλλος.

Advertisement
Advertisement

Και δεν είναι τυχαία η αναφορά Αλεζί στον μεγάλο Βρετανό αεροδυναμιστή. Η Ferrari είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει τον Νιούι τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν. Συγκεκριμένα η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει το 1996 και η δεύτερη το 2014.

Ο Νιούι, μάλιστα, έχει παραδεχθεί ότι οι οικονομικές προσφορές της Scuderia και στις δύο περιπτώσεις ήταν… αστρονομικές. «Ήταν προσφορές που θα μου εξασφάλιζαν το επίπεδο διαβίωσης ενός σταρ του σινεμά» έχει δηλώσει ο Βρετανός. Φημολογείται ότι η Ferrari του έδινε τα διπλάσια χρήματα από ότι η Red Bull. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, ο Νιούι είχε αρνηθεί.

Advertisement

Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να δούμε τον Βρετανό ντυμένο στα κόκκινα κάποια στιγμή. Για τον Αλεζί, όμως, ακόμη πιο σημαντική είναι η θέση του team principal. Και ο Αλεζί πιστεύει ότι ο Βασέρ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά. «Θα πάρει χρόνο για να δούμε αποτελέσματα όμως πιστεύω ότι η επιλογή του Φρεντ Βασέρ ήταν η σωστή» δήλωσε ο Ζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ο Leclerc σκέφτεται να μετακομίσει;
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull
Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση

Advertisement