Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στα δικαστήρια ο Μάσα για τον τίτλο του 2008!

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα δικαστήρια ο Μάσα για τον τίτλο του 2008!

FORMULA 1

Στα δικαστήρια ο Μάσα για τον τίτλο του 2008!

FORMULA 1

Ο Φελίπε Μάσα μοιάζει αποφασισμένος να κυνηγήσει την υπόθεση του πρωταθλήματος του 2008 μέχρι τέλους. Μπορεί, όμως, να τα καταφέρει;

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ ο πρώην οδηγός της Ferrari έχει εντείνει τις προσπάθειές του για την υπόθεση αυτή. Επιπλέον, σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Μάσα έχει ήδη φτιάξει την απαραίτητη ομάδα δικηγόρων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βραζιλιάνου, ο Φελίπε δεν θα κάνει άλλες δημόσιες δηλώσεις για την υπόθεση αυτή. Όλα δείχνουν ότι η νομική ομάδα του Μάσα θα επικεντρωθεί στην ακύρωση των αποτελεσμάτων του GP Σιγκαπούρης εκείνης της χρονιάς. Κάτι που, αν περάσει, θα στερήσει 6 βαθμούς από τον Χάμιλτον και κατά συνέπεια τον παγκόσμιο τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκείνου του αγώνα είχε λάβει χώρα το διαβόητο crashgate της Renault. Οι Μπριατόρε και Σίμοντς είχαν συνεννοηθεί με τον Νέλσον Πικέ τζούνιορ ώστε ο τελευταίος να ρίξει το μονοθέσιο του στον τοίχο σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή του αγώνα.

Στόχος ήταν να ευνοηθεί ο teammate του Βραζιλιάνου στη Renault, Φερνάντο Αλόνσο. Το… σχέδιο δούλεψε εξαίρετα για τη Renault. Ο Αλόνσο κέρδισε ενώ ο Μάσα που ήταν φαβορί για τη νίκη είδε τον αγώνα του να καταστρέφεται έπειτα από ένα εφιαλτικό pit-stop. Όλοι στη Renault ήταν ενθουσιασμένοι. Τουλάχιστον μέχρι να αποκαλυφθούν όλα έναν χρόνο αργότερα από τον ίδιο τον Πικέ.

Advertisement

Οι Μπριατόρε και Σίμοντς αποκλείστηκαν δια βίου -τότε- από την F1. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του αγώνα δεν είχαν αλλάξει. Άλλωστε ο Χάμιλτον είχε ήδη στεφθεί πρωταθλητής, μήνες πριν έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε στη Βραζιλία.

Οι αποκαλύψεις Έκλεστοουν

Πρόσφατα ο Μπέρνι Έκλεστοουν αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι τόσο εκείνος όσο και ο τότε πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ είχαν λάβει γνώση του περιστατικού εγκαίρως. Ήτοι πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βραζιλία.

Advertisement

Ωστόσο, και οι δύο είχαν αποφασίσει να συγκαλύψουν το γεγονός για να προστατεύσουν τη φήμη του σπορ. Βέβαια, ο Μάσα πιστεύει ότι οι αποκαλύψεις του Έκλεστοουν συνιστούν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Ο Βραζιλιάνος θεωρεί ότι θα μπορέσει να πετύχει την ακύρωση των αποτελεσμάτων του επίμαχου GP στα πολιτικά δικαστήρια.

Κατά τη γνώμη μας μία τέτοια εξέλιξη είναι εξαιρετικά απίθανη. Μπορεί ο Μάσα να ήταν όντως θύμα μίας πολύ μεγάλης αδικίας στον συγκεκριμένο αγώνα. Ωστόσο, η ακύρωση αποτελεσμάτων ενός GP από τα πολιτικά δικαστήρια είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά.

Advertisement

Ο Μάσα θα είχε ελπίδες μόνο εάν εμπλεκόταν η FIA υπέρ του. Ωστόσο, για τη FIA η υπόθεση θεωρείται λήξασα εδώ και χρόνια. Όλα δείχνουν ότι ο Βραζιλιάνος δεν θα ανταμειφθεί με το πρωτάθλημα για την καλύτερη, ίσως, σεζόν της καριέρας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton
F1: Ο Massa μπορεί να κινηθεί δικαστικά για το πρωτάθλημα του 2008
Ecclestone: Γνωρίζαμε για τη Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton