Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton

FORMULA 1

Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton

FORMULA 1

Ο Felipe Massa έδωσε την δική του εκτίμηση σχετικά με το μέλλον του Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο οδηγοί ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι για τον τίτλο του 2008. Ο Hamilton είχε επικρατήσει τελικά έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε στην Βραζιλία.

Έπειτα από εκείνη τη σεζόν οι καριέρες των δύο οδηγών ακολούθησαν τελείως διαφορετικές πορείες. Ο Hamilton έφυγε από την McLaren το 2013 για την Mercedes και από τότε έχει σπάσει σχεδόν κάθε ρεκόρ. Αντιθέτως, ο Massa δεν είχε ποτέ ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο των οδηγών στην F1. Ο Βραζιλιάνος εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2017.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Bernie Ecclestone σχετικά με την Σιγκαπούρη του 2008, ο Massa δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά για το χαμένο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα καταφέρει μία τέτοια ανατροπή έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο ο Βραζιλιάνος έδωσε την δική του εκτίμηση για το μέλλον του Hamilton. «Δεν γνωρίζω το εάν ο Hamilton θα αποφασίσει να σταματήσει» δήλωσε ο Massa στην Gazzetta dello Sport. «Η αλήθεια είναι ότι στο πρόσωπο του George Russell έχει βρει για πρώτη φορά έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα» συνέχισε.

Advertisement

Ο Massa υπογράμμισε και την σημασία που θα έχει η μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Mercedes. «Είναι δύσκολο να διατηρείς το κίνητρό σου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδίως όταν η Mercedes δεν μπορεί να πιάσει την επιθυμητή απόδοση» σημείωσε.

Τέλος, ο Massa παρομοίασε την αρχή της καριέρας του Hamilton με εκείνην του Verstappen. Ο Βραζιλιάνος δήλωσε: «Στην αρχή ήταν σαν τον Max, τον ενδιέφερε μόνο να αγωνίζεται. Τώρα όμως έχει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα εκτός αγώνων».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Το χειρότερό της ξεκίνημα από το 2009!
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull
Steiner: Ο λόγος που έδιωξα τον Schumacher