Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Το δώρο του Σαρλ (+video)

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μαϊάμι: Το δώρο του Σαρλ (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Το δώρο του Σαρλ (+video)

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ βρισκόταν στην δεύτερή του προσπάθεια στο Q3 με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν. Και πλησιάζοντας στην στροφή 7 μας έκανε -άθελά του- ένα απρόσμενο δώρο.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Ferrari είχε μόλις περάσει αστραπιαία από τα esses του πρώτου τομέα και κατευθυνόταν προς την διπλή 7-8. Σε ένα σημείο, δηλαδή, όπου αντιμετώπιζε προβλήματα από την αρχή του τριημέρου.

Εκεί είχε χάσει το πίσω μέρος της SF-23 στο τέλος του FP2 ενώ και στον πρώτο του γύρο κατά το Q3 είχε κάνει ξανά λάθος. Βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς η μία και μοναδική προσπάθεια που του απέμενε στο τέλος των κατατακτήριων έπρεπε να μετρήσει. Είναι σε αυτές τις καταστάσεις που ο Σαρλ αποδίδει, συνήθως, καλύτερα. Όχι, όμως, χθες.

Advertisement
Advertisement

Καθώς ξεκινούσε την περιστροφή του μονοθέσιου για την στροφή 7 έχασε -ξανά- το πίσω μέρος του. Η Ferrari κατευθύνθηκε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα προς τις μπαριέρες TECPRO στην εξωτερική της στροφής. Κόκκινη σημαία και κατατακτήριες τέλος για όλους.

Advertisement

Η σειρά των Πέρεζ, Αλόνσο, Σάινθ, Μάγκνουσεν και Γκασλί που είχε προκύψει στην αρχή του Q3 έγινε και η τελική σειρά της σημερινής εκκίνησης. Ήταν ένα ιδιότυπο… δώρο που είχε κάνει ο Λεκλέρ με το λάθος του αυτό. Όχι μόνο στον Τσέκο Πέρεζ που κατέκτησε μία pole-έκπληξη αλλά και σε εμάς, τους θεατές του αγώνα. Πλέον καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το σημερινό Grand Prix.

Ξεπερνώντας το όριο

Βλέπετε, λίγες στιγμές νωρίτερα ο μέχρι τότε κυρίαρχος Μαξ Φερστάπεν είχε κάνει και εκείνος λάθος στην πρώτη του προσπάθεια. Στο ίδιο σημείο με τον Λεκλέρ. Όπως ήταν επόμενο, ο Ολλανδός εγκατέλειψε την προσπάθειά του και μπήκε αμέσως στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Τα αρχικά λάθη των φαβορί για την πρώτη σειρά εκκίνησης είχαν φέρει σε πλεονεκτική θέση τον Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός είχε ένα μάλλον άχρωμο τριήμερο μέχρι τις κατατακτήριες. Με την έναρξη του Q1, η RB19 με τον αριθμό 11 έδειξε κάπως να… ζωντανεύει. Και πάλι, όμως, απείχε από τον ρυθμό εκείνης του Φερστάπεν.

Advertisement

Λίγο πριν την αρχή του Q3 όλα έδειχναν ότι η pole ήταν σίγουρη για τον Ολλανδό. Μεγαλύτερη απειλή για εκείνον δε ήταν μάλλον ο Λεκλέρ παρά ο Πέρεζ ο οποίος θα έπρεπε να δώσει μάχη για να πάρει την δεύτερη θέση εκκίνησης.

Ωστόσο τόσο ο Μαξ όσο και ο Σαρλ ξεπέρασαν το όριο -ίσως και λόγω των έντονων πλευρικών ανέμων στο συγκεκριμένο σημείο-στην είσοδο της 7 στην αρχή του Q3. Αυτό έφερε στο προσκήνιο τον Τσέκο ο οποίος με έναν πολύ «λογικό» πρώτο γύρο είχε ανέβει στην πρώτη θέση.

Ο Πέρεζ έδειχνε να είναι από την αρχή του τριημέρου 2 με 3 δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο αργότερος του Φερστάπεν. Μία pole στο Μαϊάμι σίγουρα δεν έμοιαζε και πολύ ρεαλιστική για τον Μεξικανό. Και ο τρόπος με τον οποίον εκείνη, τελικά, ήρθε σίγουρα δεν μειώνει επ’ ουδενί το κατόρθωμα του Τσέκο. Απλώς όταν μετρούσε εκείνος δεν έκανε λάθη.

Ένα συναρπαστικό grid

Δεν είναι, όμως, μόνο η παρουσία του Πέρεζ στην pole που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον σημερινό αγώνα. Ολόκληρη η σειρά εκκίνησης υπόσχεται ένα συναρπαστικό Grand Prix. Δεύτερος ξεκινάει ο Αλόνσο ο οποίος σίγουρα μπορεί να αισθανθεί στον αέρα την πιθανότητα της πρώτης του νίκης εδώ και 10 χρόνια!

Τρίτος είναι ο Σάινθ, με τον Ισπανό να έχει ένα πολύ καλό τριήμερο μέχρι στιγμής. Ο Κάρλος ήταν αρκετά πιο κοντά στον Λεκλέρ από ότι συνηθίζει, ιδίως στα μεγάλα stints. Αξίζει να σημειώσουμε δε ότι η Ferrari ήταν η μόνη ομάδα η οποία έκανε long runs με την soft γόμα στο FP3. Και αυτό ίσως αποδειχθεί σημαντικό σήμερα.

Στις θέσεις 4 και 5 θα βρούμε τον εκπληκτικό χθες Κέβιν Μάγκνουσεν και τον Πιέρ Γκασλί ο οποίος είχε επιτέλους το πρώτο του καλό τριήμερο με την Alpine. Για την Haas είναι εμφανές ότι οι αναβαθμίσεις που έφερε στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της δούλεψαν.

Το ίδιο ισχύει και για την Alpine, η οποία είχε φέρει τα upgrades ήδη από το Μπακού. Εκεί, όμως, διάφορα προβλήματα αξιοπιστίας είχαν υπονομεύσει τον αγώνα των A523. Στο Μαϊάμι τόσο ο Γκασλί όσο και ο Οκόν πετύχαιναν με άνεση χρόνους εντός της δεκάδας. Και όλα δείχνουν ότι έχουν την καλύτερη θέση για να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπατήματα των πρωτοπόρων.

Δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο, βέβαια, για την Mercedes. Οι δύο W14 είχαν τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις με τον Ράσελ 6ο και τον Χάμιλτον να μένει εκτός Q3! Η εικόνα των δύο μαύρων μονοθέσιων προκαλεί ερωτηματικά για το εάν όντως υπάρχει… σωτηρία για το τρέχον concept τους.

Χωρίς φαβορί

Με τους Λεκλέρ και Φερστάπεν να ξεκινούν από τις θέσεις 7 και 9 σήμερα, θα ήταν λογικό να υποθέσει κανείς πώς ο Πέρεζ είναι και το φαβορί για τον σημερινό αγώνα. Και ίσως να ισχύει κάτι τέτοιο σε περίπτωση που η βροχή δεν επισκεφθεί την πίστα.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί και σε περίπτωση που όντως βρέξει τα πάντα θα είναι στον αέρα. Σε περίπτωση στεγνού αγώνα, βέβαια, ο Πέρεζ κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Πρέπει απλώς να κάνει μία καλή εκκίνηση -πράγμα όχι εύκολο όταν έχεις τον Αλόνσο δίπλα σου- και μετά να ελέγξει ρυθμό και φθορά ελαστικών.

Ο Φερνάντο σίγουρα θα ποντάρει στο ξεκίνημα του αγώνα. Εάν καταφέρει να πάρει την πρωτοπορία μετά την πρώτη στροφή τότε η AMR23 έχει τον απαιτούμενο ρυθμό ώστε στα χέρια του Ισπανού να δυσκολέψει την RB19 του Πέρεζ.

Όσο για τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ θα πρέπει πρώτα να αποφύγουν τις επαφές με άλλα μονοθέσια κατά την εκκίνηση. Πράγμα που ποτέ δεν είναι αυτονόητο όταν ξεκινάει κανείς από το μέσο του grid. Αλλά έχουν μόνο τους εαυτούς τους να κατηγορούν για την σημερινή τους κατάσταση. Ο Πέρεζ έχει την χρυσή ευκαιρία σήμερα για μία νίκη  «εκτός προγράμματος» η οποία θα βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα οδηγών. Θα τα καταφέρει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Ταυτίζεται με Αντετοκούμπο (+video)
F1 GP Μαϊάμι: Ο Πέρεζ την pole κόντρα στις προβλέψεις!
Παρέλαση από διασημότητες στο GP του Μαϊάμι!