Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Οι χειρότεροί μου φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι (+video)

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Οι χειρότεροί μου φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι (+video)

FORMULA 1

Hamilton: Οι χειρότεροί μου φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι (+video)

FORMULA 1

Για όλους και για όλα μίλησε ο Lewis Hamilton σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την αρχή της καριέρας του, στην δράση του εκτός F1 αλλά και στο φινάλε της περσινής σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Lewis Hamilton δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη. Παρά την έντονη εξωαγωνιστική του δραστηριότητα, ο Hamilton παραμένει αρκετά κλειστός. Όμως, στην πρόσφατη συνέντευξή του για το περιοδικό μόδας Vanity Fair, ο Lewis μίλησε ανοιχτά για μια σειρά από θέματα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το επικό φινάλε της περσινής σεζόν στην Yas Marina. Ο Hamilton είχε αναφερθεί και στο παρελθόν επιγραμματικά στον επίμαχο αγώνα. Όμως, για πρώτη φορά μας έδωσε την δική του σκοπιά για τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Για τις δυσκολίες του ξεκινήματος

Advertisement
Advertisement

Δεν ένιωσα ευπρόσδεκτος” δήλωσε ο Hamilton αναφερόμενος στο πώς τον αντιμετώπισαν παλιοί και νέοι οδηγοί κατά την είσοδό του στο σπορ. Ο ίδιος θεωρεί ότι τα τατουάζ και τα piercings που έχει έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Όμως, σύμφωνα με εκείνον τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα κατά τα μαθητικά του χρόνια.

Ισχυρίζεται ότι υπήρξαν δάσκαλοι οι οποίοι του φέρθηκαν πολύ άσχημα τόσο λόγω της δυσλεξίας του όσο και του ότι ήταν ένα από τα λίγα μαύρα παιδιά στην τάξη. “Δεν θα καταφέρεις τίποτε στη ζωή σου, μου έλεγαν. Όμως, δεν τους κρατάω κακία. Αυτοί οι άνθρωποι άθελά τους μου έδωσαν κίνητρο“, σημείωσε ο Hamilton.

Για το πώς άλλαξε η στάση του σε πολλά θέματα

Advertisement

Στην αυτοβιογραφία του “Lewis Hamilton: My story” η οποία είχε εκδοθεί το 2007, ο Lewis είχε γράψει: “Για εμένα, η φυλή δεν αποτελεί θέμα”. Σήμερα, στα 37 του, οι απόψεις του για πολλά ζητήματα του σύγχρονου κόσμου έχουν αλλάξει. “Τότε προσπαθούσαμε απλώς να ταιριάξουμε με το περιβάλλον μας” λέει ο Hamilton.

Advertisement

Αυτή ήταν και η συμβουλή που είχε πάρει από τον πατέρα του, Anthony, τον οποίον αναγνωρίζει ως τον άνθρωπο που τον έχει βοηθήσει τα μέγιστα από την αρχή της καριέρας του. “Υπήρχαν, όμως, πολλά συναισθήματα που είχα καταπιέσει με αυτήν την προσέγγιση. Συναισθήματα τα οποία δεν γνώριζα καν, τότε, ότι καταπίεζα. Φοβόμουν να μιλήσω ακόμη και σε κοντινούς μου ανθρώπους για ρατσιστικές συμπεριφορές που δεχόμουν“.

Ο Hamilton συνεχίζει, λέγοντας ότι καθώς ωρίμαζε μπορούσε να έχει μια πιο διευρυμένη οπτική για τα πράγματα. Και δεν θα την θυσίαζε για κανέναν. “Όταν υπέγραψα με την Mercedes τους είπα: Θα δώσω τα πάντα για να κερδίσουμε αλλά μην προσπαθήσετε ποτέ να με ελέγξετε σε όσα κάνω εκτός αγώνων“. Αναφέρει ως παράδειγμα την pole που είχε πάρει στην Σιγκαπούρη του 2018. “Όλοι είχαν απορήσει όταν είχα πάει σε μια επίδειξη μόδας του Tommy Hilfiger, αλλά και στο πάρτι που είχε ακολουθήσει, λίγο πριν από εκείνον τον αγώνα. Και μετά έκανα τον καλύτερο γύρο της ζωής μου. Όλοι αναρωτιόντουσαν: Πώς διάολο τα καταφέρνει;“.

Για το Άμπου Ντάμπι του 2021

Advertisement

Αναφερόμενος στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο Hamilton θυμάται: “Αρχίζεις να βλέπεις πράγματα να συμβαίνουν και οι χειρότεροι φόβοι σου επαληθεύονται. Σκεφτόμουν ότι δεν θα τολμούσαν να με κλέψουν. Ότι δεν υπήρχε περίπτωση για κάτι τέτοιο“.

Ο Hamilton δηλώνει σοκαρισμένος από την τροπή που πήρε ο αγώνας: “Δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε συμβεί. Δεν είχα την δύναμη να βγω από το μονοθέσιο. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχα για πολύ καιρό. Ξέρω τι συνέβη, γνωρίζω γιατί είχαν ληφθεί οι αποφάσεις εκείνες. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά“.

Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο ο πατέρας μου περίμενε. Και μου είπε πόσο υπερήφανος είναι για εμένα. Ήταν κάτι πολύ βαθύ και το οποίο δεν μου το έχει πει πολλές φορές στη ζωή μου. Ακόμη κι έτσι χρειαζόμουν χρόνο για να συνέλθω. Οι φίλοι μου, όλοι ήρθαν αμέσως να μου συμπαρασταθούν. Αλλά το μυαλό μου ήταν αλλού. Χρειαζόμουν χρόνο για να συνέλθω“, θυμάται ο Hamilton.

Η συνέντευξη κλείνει με τον Hamilton να ισχυρίζεται ότι έχει το κίνητρο για να συνεχίσει να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. “Πολλοί νομίζουν ότι οι δυσκολίες με αποθαρρύνουν. Αισθάνομαι ότι ακόμη και μετά από τόσα χρόνια οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει πραγματικά ποιος είμαι. Ας είναι. Θα σας αποδείξω και πάλι ότι κάνετε λάθος“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Καλύτερα να οδηγείς…
Hamilton: Αγόρασε μερίδιο σε ομάδα του NFL
F1: Τέσσερις φορές στις οποίες οι κανονισμοί άλλαξαν κατά τη διάρκεια της σεζόν