Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri

FORMULA 1

Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri

FORMULA 1

Δύο ακόμα κομμάτια του παζλ σε ότι αφορά στο grid του 2022 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, μπήκαν στη θέση τους.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia AlphaTauri ανακοίνωσε πως και την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο, με τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda πίσω από το τιμόνι της AT03. Η Ιταλική ομάδα επενδύει στη σταθερότητα, μπαίνοντας στη νέα εποχή του σπορ καθώς από την επόμενη χρονιά αλλάζουν όλα στους τεχνικούς κανονισμούς.

Ο Γάλλος βρίσκεται σε ηγετικό ρόλο στην ομάδα της Faenza, όπου έχει βρει τον εαυτό του μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη Red Bull Racing. Μάλιστα πριν από ένα χρόνο, κατέκτησε με την AlphaTauri την παρθενική του νίκη, στο Grand Prix της Monza.

Advertisement
Advertisement

Φέτος έχει ήδη ένα βάθρο, στο Μπακού, καθώς και άλλους εννέα τερματισμούς σε βαθμολογούμενες θέσεις. Έχει μαζέψει 66 πόντους και είναι όγδοος στη βαθμολογία οδηγών.

«Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε για μία ακόμα σεζόν, ειδικά βλέποντας την πρόοδο που έχουμε σημειώσει απ’ όταν εντάχθηκα στην ομάδα, το 2017. Βάσει της έως τώρα απόδοσής μας, περιμένω σπουδαία πράγματα στο υπόλοιπο της σεζόν αλλά και για του χρόνου, ειδικά με τους νέους κανονισμούς του 2022», είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος.

Advertisement

Όσο για τον Tsunoda, επανέφερε την Ιαπωνία στο σπορ, έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος της Ασιατικής χώρα που βαθμολογήθηκε στο ντεμπούτο του και καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν η έκτη θέση στην Ουγγαρία.

«Είναι μία απίστευτη ευκαιρία για εμένα και είμαι ευγνώμων που η ομάδα με αφήνει να συνεχίσω να μαζεύω εμπειρία μαζί της στην F1. Έχουμε καλή σχέση με τον Pierre, έχω μάθει πολλά από αυτόν και με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ», σχολίασε ο Tsunoda.

Advertisement

tsunoda-imola-str13-test-a1000x600

Αξίζει να σημειωθεί πως η AlphaTauri παραμένει η μοναδική ομάδα που έχει βαθμολογηθεί σε όλους τους φετινούς αγώνες, ενώ βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης κατασκευαστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!
Νέο F1 Vlog για το Grand Prix της… πέστροφας (video)
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)

Advertisement