Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Παρουσίασε την A523

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Παρουσίασε την A523

FORMULA 1

Alpine: Παρουσίασε την A523

FORMULA 1

Οι παρουσιάσεις των φετινών μονοθέσιων της F1 ολοκληρώθηκαν σήμερα με εκείνην της Alpine A523. Με αυτήν, η γαλλική ομάδα ευελπιστεί να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η μάχη για το μέσον της κατάταξης ήταν μεγάλη κατά την προηγούμενη σεζόν. Τελικά, η Alpine αναδείχθηκε νικήτρια τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Η ομάδα της Renault κατάφερε να συγκεντρώσει 14 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με την McLaren. Ωστόσο, οι σχεδόν 350 που την χώριζαν από την τρίτη Mercedes μειώνουν αρκετά την λάμψη αυτού του επιτεύγματος. Άλλωστε, ο στόχος κάθε εργοστασιακής ομάδας οφείλει να είναι η με αξιώσεις διεκδίκηση της κορυφής.

Advertisement
Advertisement

Ιδίως για έναν οργανισμό όπως η Renault, η οποία έχει γράψει πολλές χρυσές σελίδες στην ιστορία του σπορ. Για το 2023, η Alpine θα επιδιώξει να κλείσει την απόσταση που την χωρίζει από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος.

Το έργο της A523, φυσικά, δεν θα είναι εύκολο. Η προκάτοχός της, A522, είχε αρκετά καλά χαρακτηριστικά τα οποία την έκαναν ανταγωνιστική κυρίως σε πίστες χαμηλού αεροδυναμικού φορτίου. Όμως, η φετινή Alpine θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική σε όλους του τύπους πίστας εάν θέλει να επιτύχει το κάτι παραπάνω.

Advertisement

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει και βελτίωση στην αξιοπιστία της PU η οποία στέρησε στην ομάδα αρκετούς καλούς τερματισμούς πέρσι. Το μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί από τους Matt Harman, Simon Virrill και Dirk de Beer, υπό την επίβλεψη του Pat Fry.

Οδηγοί θα είναι οι Pierre Gasly -ήρθε στην θέση του Alonso- και Esteban Ocon. Είναι δύο, ταχύτατοι, νέοι και διψασμένοι για επιτυχία πιλότοι. Η εξέλιξη της εσωτερικής, αυτής, μάχης αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Αποχώρηση της F1 από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ferrari SF-23: Μπορεί να φέρει την Scuderia στην κορυφή; (+video)
Ford: Η πλούσια ιστορία της στη Formula 1