Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)

FORMULA 1

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ουγγαρίας είχαμε αρκετά ενδιαφέροντα παραλειπόμενα ως… αλατοπίπερο στην πλούσια δράση που παρακολουθήσαμε.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε με τον… ζημιάρη Λάντο Νόρις, θύμα του οποίου έπεσε το τρόπαιο της πρώτης θέση του Μαξ Φερστάπεν.

Το περιστατικό συνέβη μετά την απονομή και ενώ οι οδηγοί είχαν αρχίσει το παιχνίδι με τις σαμπάνιες. Ο Λάντο πήγε να ανοίξει την δική του… like a pro, χτυπώντας το μπουκάλι δυνατά πάνω στο σκαλί της πρώτης θέσης. Ωστόσο στο σκαλί εκείνο είχε αφήσει το τρόπαιό του ο νικητής Μαξ Φερστάπεν. Για κακή του τύχη (του τροπαίου όχι του Λάντο) εκείνο έπεσε και έσπασε καθώς είναι φτιαγμένο από πορσελάνη!

Advertisement
Advertisement

Η αξία του συγκεκριμένου τροπαίου υπολογίζεται στα 40.000 ευρώ. Είναι μία ειδική κατασκευή της ουγγρικής εταιρίας πορσελάνης Herend για το Grand Prix. Kαθώς είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη στο χέρι χρειάστηκε… έξι μήνες για να ολοκληρωθεί! Και λίγα δευτερόλεπτα δίπλα στον Λάντο για να καταστραφεί. Τουλάχιστον ο Μαξ έχει χιούμορ και γέλασε με τον φίλο του για το περιστατικό.

Advertisement

Φυσικά το video έγινε αμέσως viral. Για τον επόμενο αγώνα της Ουγγαρίας οι διοργανωτές θα πρέπει να ξανασκεφτούν σοβαρά το αν θα δώσουν και πάλι πορσελάνινα τρόπαια. Ή εάν θα τα μαζέψουν πριν τις σαμπάνιες του βάθρου. Ιδίως εάν είναι και ο Λάντο εκεί!

Η αποκλειστικότητα του Toto!

Όμως στο ουγγρικό GP είχαμε και άλλες ιδιαιτερότητες εκτός από τα τρόπαια πορσελάνης. Μία από αυτές ήταν η μετάδοση του τριημέρου ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά! Η F1 σε συνεργασία με το Sky group δημιούργησαν μία λίγο πιο φιλική προς τις μικρές ηλικίες μετάδοση.

Advertisement

Σε αυτήν υπήρχαν διαφορετικά 3D γραφικά, ενώ και αρκετά παιδιά ήταν επιφορτισμένα με ρόλους παρουσιαστών! Καθώς, λοιπόν, ένα από αυτά τα παιδιά του Sky Germany έπαιρνε συνέντευξη από τον Τότο Βολφ, τον ρώτησε σχετικά με την ανανέωση συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Αυστριακός του απάντησε ότι επίσημα δεν μπορούσε να πει κάτι, αλλά ότι μπορεί να του πει στο αυτί τι έχει γίνει. Νωρίτερα ο Βολφ είχε πει στα media ότι το συμβόλαιο του Χάμιλτον με την Mercedes είχε υπογραφεί συναισθηματικά (sic).

Το παιδί-ρεπόρτερ όμως δεν κρατήθηκε λίγη ώρα αργότερα και αποκάλυψε τι του ψιθύρισε ο Τότο. Σύμφωνα λοιπόν με τον νεαρό του Sky Germany, ο Χάμιλτον θα ανανεώσει με την Mercedes για τα δύο επόμενα χρόνια! Για να δούμε, θα επιβεβαιωθεί αυτή η ιδιότυπη αποκλειστικότητα;

Επιστροφή με… καραμπόλα

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ντάνιελ Ρικιάρντο με την AlphaTauri πήγε αρκετά καλά για τον Αυστραλό. Ο Ντάνιελ κέρδισε τον Τσουνόντα στις κατατακτήριες παίρνοντας την 13η θέση εκκίνησης. Θα τερμάτιζε στην ίδια θέση τον αγώνα έχοντας αξιοπρεπή ρυθμό.

Ωστόσο στην εκκίνηση λίγο ήθελε για να πάνε όλα στράφι! Η καραμπόλα που ξεκίνησε από τον Ζου, έστειλε τον Ντάνιελ συστημένο επάνω στις δύο Alpine. Ευτυχώς για τον Αυστραλό το μονοθέσιο του μπόρεσε να συνεχίσει. Δεν ήταν το ίδιο τυχεροί, όμως, οι οδηγοί των A523 οι οποίοι εγκατέλειψαν πριν συμπληρώσουν γύρο!

Στο μονοθέσιο του Οκόν, μάλιστα, το κάθισμα του οδηγού… έσπασε στα δύο! Better luck next time Esteban…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO
F1 GP Ουγγαρίας: Η χρονομηχανή (+video)
F1 GP Ουγγαρίας: Δωδέκατη σερί νίκη για Red Bull!