Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

FORMULA 1

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

FORMULA 1

Με τα… καλύτερα λόγια μίλησε ο Esteban Ocon για τον teammate του στην Alpine κατά τα δύο τελευταία χρόνια, Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο οδηγών κατά την περσινή σεζόν είχε ξεκινήσει με πολύ καλές προοπτικές. Ο Alonso, ως ο γερόλυκος που επέστρεφε στα paddock, έφερνε έναν διαφορετικό αέρα στο στρατόπεδο της Alpine. Όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για τον teammate του.

Ο Ocon μπορεί να μην ήταν ακριβώς πρωτάρης στην F1 το 2021. Όμως, σίγουρα εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία και τις γνώσεις του Alonso πάνω σε πολλούς τομείς. Χαρακτηριστική είναι οι εικόνα των δύο να πανηγυρίζουν αγκαλιά την νίκη του Ocon στο περσινό GP Ουγγαρίας. Μία νίκη η οποία ήρθε χάρη και στην εκπληκτικά άμυνα του Alonso έναντι του Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Έναν χρόνο αργότερα, στο ίδιο GP οι δύο teammates θα είχαν μία σκληρή μάχη στην εκκίνηση. Ο Alonso θεώρησε ότι ο Ocon ήταν υπερβολικά επιθετικός απέναντί του, στα όρια του απαράδεκτου. Και η κατάσταση δεν θα βελτιωνόταν μέχρι το τέλος.

Φυσικά, το αποκορύφωμα της κόντρας των δύο οδηγών ήρθε στο Interlagos. Στο sprint θα είχαν επαφή η οποία θα εξόργιζε τον Alonso. “Μόλις έχασα την εμπρός πτέρυγα χάρη στον φίλο μας” είχε πει σαρκαστικά στο team radio ο Ισπανός. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της μεταπήδησης του Ισπανού στην Aston Martin για το 2023.

Εγώ έκανα όλη τη δουλειά

Advertisement

Ο Ocon δεν δίστασε να μιλήσει σχετικά με αυτό. “Δεν μου άρεσε ο τρόπος που βγήκε στον τύπο αλλά εσωτερικά δεν μας είχε πει τίποτε. Τον σέβομαι ακόμη. Πιστεύω, όμως, ότι είναι καλό που πάει στην Aston Martin και ο καθένας μας παίρνει τον δρόμο του” δήλωσε ο Esteban στον γαλλικό τύπο.

Οι δηλώσεις Ocon, όμως, δεν σταματούν εδώ. Ο Esteban δεν δίστασε να αναφέρει και τα “άπλυτα” του Alonso κατά την κοινή τους πορεία στην Alpine. “Για να είμαι ειλικρινής το 98% της δουλειάς το έκανα εγώ, ενώ εκείνος το 2%. Με είχε εξαντλήσει αυτό. Έκανα όλη την εξέλιξη στον προσομοιωτή όπως και όλες τις δραστηριότητες marketing” συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Advertisement

Τέλος, ο Ocon εξέφρασε την αισιοδοξία του για την μελλοντική του συνεργασία με τον Pierre Gasly. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, βέβαια. Ο Alonso δεν πρόκειται να του λείψει από το διπλανό γκαράζ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οι τελευταίες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι
Ferrari: Ο Ross Brawn αντικαταστάτης του Binotto;
Binotto: Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση

Advertisement