Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO

FORMULA 1

Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO

FORMULA 1

Ο Λοράν Ρόσι απομακρύνθηκε από την θέση του CEO της Alpine. Στην θέση του ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo Φιλίπ Κριφ.

Advertisement
Advertisement

Ο Κριφ ήταν από τις αρχές Μαρτίου ο αντιπρόεδρος μηχανολογίας και επιδόσεων στην Alpine. Νωρίτερα είχε χρηματίσει και επικεφαλής μηχανολογίας στην Ferrari.

Θα διατηρήσει την τρέχουσα θέση του σε συνδυασμό με εκείνην του CEO της Alpine και θα λογοδοτεί απευθείας στον CEO του γκρουπ της Renault, Λούκα ντε Μέο. Σε ότι αφορά τον Ρόσι, εκείνος θα παραμείνει επίσης εντός του γκρουπ με αρμοδιότητα την επίβλεψη των ειδικών projects. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην γενικευμένη αναδιάρθρωση της διοικητικής ιεραρχίας στην Alpine. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Μπρούνο Φαμίν είχε αναλάβει αντιπρόεδρος της Alpine Motorsports.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, η αντικατάσταση του Ρόσι είναι πολύ πιθανό να συνδέεται και με τα μέτρια αποτελέσματα της Alpine τα τελευταία χρόνια. Μπορεί η γαλλική ομάδα να κέρδισε με τον Οκόν στην Ουγγαρία του 2021. Ωστόσο πλην αυτού, οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει μόλις ένα ακόμη podium από τότε. Αυτό ήρθε φέτος στο Μονακό και πάλι με τον Οκόν.

Επιπλέον οι σχέσεις του Ρόσι με τον επικεφαλής της Alpine, Ότμαρ Σάφναουερ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες τον τελευταίο καιρό. Ο Ρόσι με δηλώσεις του είχε χρεώσει εμμέσως στον Αυστριακό τα μέτρια αποτελέσματα της ομάδας. Επίσης είχε αναφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς (σ.σ. ερασιτεχνική) για την απόδοση της Alpine. Ιδιαίτερα σε αντιπαραβολή με εκείνη της Aston Martin.

Advertisement

Είναι πολύ πιθανό η απομάκρυνση Ρόσι να έγινε και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα εντός της ομάδας. Στόχος των Γάλλων παραμένει η διεκδίκηση νικών από την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Πρόκειται να εγκρίνει τις Andretti και Hitech!
Alpine: Τρίζει η καρέκλα του Σάφναουερ;
F1 GP Ουγγαρίας: Προεπισκόπηση

Advertisement