Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Πρόκειται να εγκρίνει τις Andretti και Hitech!

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FIA: Πρόκειται να εγκρίνει τις Andretti και Hitech!

FORMULA 1

FIA: Πρόκειται να εγκρίνει τις Andretti και Hitech!

FORMULA 1

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport η FIA πρόκειται να δώσει το πράσινο φως στις Andretti-Cadillac και Hitech GP ώστε να συμμετάσχουν μελλοντικά στο πρωτάθλημα της F1.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι δύο αυτές υποψηφιότητες (συνολικά έχουν κατατεθεί τέσσερις) υπέβαλαν τους καλύτερους φακέλους.

Ο πρόεδρος Σουλαγιέμ έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι επιθυμεί την είσοδο τουλάχιστον δύο νέων ομάδων στο grid της F1. Η πρωτοβουλία του αυτή, όμως, έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση από την Liberty και τις ομάδες, πλην της Alpine. Η γαλλική ομάδα είναι η μόνη που έχει δηλώσει δημόσια ότι στηρίζει την είσοδο νέων ομάδων στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι είναι προφανείς. Καθώς η Alpine (δηλαδή η Renault) δεν έχει πελατειακή ομάδα στο grid, οι δύο νέες οντότητες θα προμηθευτούν τις PU από εκείνην. Το γεγονός αυτό -πέραν από την ένεση ρευστότητας- θα δώσει στους Γάλλους και την ευκαιρία να προωθήσουν κάποιον από τους εφεδρικούς τους οδηγούς στο grid.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, όμως, έχουν πολλάκις αντιταχθεί δημοσίως στην προοπτική αύξησης του αριθμού των ομάδων. Οι λόγοι είναι και εδώ προφανείς. Αύξηση του αριθμού των ομάδων σημαίνει συρρίκνωση του μεριδίου της καθεμιάς από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Advertisement

Με τις ομάδες συντάσσεται και η Liberty Media, εάν κρίνουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι. Βέβαια οι ομάδες και η Liberty δεν μπορούν να αποκλείσουν καινούργιες ομάδες εφόσον εκείνες έχουν εγκριθεί από την FIA.

Advertisement

Ωστόσο μπορούν να μην τις συμπεριλάβουν στην συμφωνία ομόνοιας. Έτσι η Liberty έχει την δυνατότητα να τις… στραγγαλίσει οικονομικά εξαναγκάζοντάς τες σε αποχώρηση. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ των FIA και Liberty για το ζήτημα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Andretti: Ανεπιθύμητη από τις ομάδες στην F1
F1: Η Hitech υποψήφια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα
F1: Όλη η μεταγραφική φημολογία!