Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Latifi το FP3 σε μικτές συνθήκες!

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Latifi το FP3 σε μικτές συνθήκες!

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Latifi το FP3 σε μικτές συνθήκες!

FORMULA 1

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Nicholas Latifi σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP3. Ο Καναδός ήταν ο τελευταίος που συμπλήρωσε γύρο σε μια πίστα η οποία στέγνωνε ταχύτατα. Μία πρόγευση για το τι μπορεί να ακολουθήσει στις κατατακτήριες μέσα σε λίγη ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή είχε ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν την έναρξη του FP3. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η πίστα να είναι τελείως βρεγμένη πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα από την αρχή ώστε να συλλέξουν δεδομένα με τα wets της Pirelli.

Οι μόνοι που έμειναν στα pits κατά το πρώτο ημίωρο ήταν οι οδηγοί της Red Bull και ο Hamilton. Ο τελευταίος αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με την PU, που τον έκανε να χάσει χρόνο αρχικά.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν από την αρχή στο 1-2 της κατάταξης με τον Leclerc ταχύτερο. Φυσικά, κανείς δεν πίεζε στο όριο καθώς αρκεί ένα γλίστρημα για να σε στείλει στον τοίχο και πιθανότατα εκτός κατατακτήριων. Με την ένταση της βροχής να μειώνεται μετά το πρώτο τέταρτο ο Alonso βγήκε στην πίστα με τα intermediates. Ο μόνος που επιχείρησε κάτι τέτοιο.

Η άλλη Alpine του Ocon ήταν στα wets. Αυτή ήταν μία έξυπνη κίνηση από την γαλλική ομάδα, ώστε να αντιπαραβάλλουν τις επιδόσεις των δύο ελαστικών σε μία πίστα που στεγνώνει. Καθώς πλησιάζαμε προς το τέλος της διαδικασίας -και παρά την μεγάλη ποσότητα νερού στην πίστα- όλο και περισσότεροι οδηγοί θα δοκίμαζαν τα ενδιάμεσα Pirelli.

Ενδιάμεσα ή βρόχινα για τις κατατακτήριες;

Advertisement

Οι Mercedes, Mclaren και Aston Martin δοκίμασαν τα intermediates στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Το ίδιο και οι Ferrari όπως και οι δύο Red Bull που θα έβγαιναν επιτέλους με 15 λεπτά να απομένουν. Τα ενδιάμεσα Pirelli, όμως, δεν ανέβαζαν το ίδιο εύκολα θερμοκρασία με τα wets. Αυτό προκάλεσε πολλές εξόδους με τον Leclerc, μάλιστα να έχει ένα τετ-α-κε στην έξοδο της στροφής 3.

Advertisement

Οι ομάδες ήταν σε μεγάλο βαθμό αναγκασμένες να δοκιμάσουν τα intermediates, καθώς αναμένεται να είναι τα ιδανικά ελαστικά για τις κατατακτήριες. Ο Alonso, όμως, ήταν ο μόνος οδηγός που μπορούσε να κατεβάζει σημαντικά τον χρόνο του σε κάθε γύρο.

Με λιγότερο από 10 λεπτά να απομένουν ο Vettel είχε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Ο Γερμανός βρισκόταν ακόμη στην πίστα πιέζοντας με τα ενδιάμεσα. Όμως, θα έκανε λάθος στην στροφή 10 καταλήγοντας στα προστατευτικά ελαστικά. Η ζημιά στο αυτοκίνητο δεν φάνηκε μεγάλη, αλλά μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο βγήκε η κόκκινη σημαία.

Advertisement

Η διαδικασία θα ξεκινούσε και πάλι με πέντε λεπτά να απομένουν. Εν τω μεταξύ είχε βγει και ο ήλιος με αποτέλεσμα η πίστα να στεγνώσει ταχύτατα σε αρκετά της σημεία. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά στην Ουγγαρία.

Το αποτέλεσμα ήταν οι χρόνοι να πέσουν δραματικά. Και να μας δώσουν το πιο αναπάντεχο αποτέλεσμα στην κορυφή. Τον Nicholas Latifi πρώτο, έξι δέκατα ταχύτερο του Leclerc! Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Albon, Verstappen και Russell. Τα πάντα είναι ανοικτά για τις κατατακτήριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Το αντίο του στον Vettel-Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Leclerc πρώτος στο FP2
F1 GP Ουγγαρίας: Η Ferrari μπροστά στο στεγνό (+video)