Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Williams o Latifi!

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Williams o Latifi!

FORMULA 1

Στη Williams o Latifi!

FORMULA 1

Μπορεί το παζλ του grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019 να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι ομάδες συνεχίζουν να ολοκληρώνουν τα roster τους, επιλέγοντας και τους… εφεδρικούς τους οδηγούς!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Έτσι λοιπόν, μετά την ανακοίνωση του επίσημου οδηγικού διδύμου της για την επόμενη σεζόν, δηλαδή αυτό των George Russell και Robert Kubica, η Williams ανακοίνωσε την ένταξη στο δυναμικό της του Nicholas Latifi.

O ταλαντούχος οδηγός έκανε την αντίθετη διαδρομή από τον Lance Stroll, μιας και πέρυσι ήταν οδηγός εξέλιξης στη Force India. Τον ίδιο ρόλο, καθώς και του αναπληρωματικού σε περίπτωση που κάποιος από τους «βασικούς» δεν μπορεί να τρέξει, θα έχει και στην ιστορική βρετανική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Είναι Καναδός και φέτος αγωνιζόταν στη Formula 2. Συμμετείχε με την ομάδα της DAMS, είχε μία νίκη και άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην ένατη θέση, με 91 πόντους στο ενεργητικό του.

nicholas-latifi-gp3-a640

Το συμβόλαιο του Latifi με την Williams αναφέρει πως θα οδηγήσει την FW42 στην πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που θα λάβουν χώρα στη Βαρκελώνη, σε τρεις ημέρες δοκιμών μέσα στη σεζόν αλλά και σε έξι περιόδους ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής στο περιθώριο Grand Prix.

Advertisement

Ο 23χρονος ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τα πλήρη πλάνα του για το 2019, εκτιμάται όμως πως θα κάνει άλλη μία σεζόν στην F1, ώστε να μαζέψει τους απαιτούμενους πόντους για να πάρει τη σούπερ λισάνς που θα του επιτρέψει να τρέξει σε Grand Prix αν χρειαστεί.