Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Ο Russell έχει όσα απαιτούνται για να ηγηθεί της Mercedes

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Ο Russell έχει όσα απαιτούνται για να ηγηθεί της Mercedes

FORMULA 1

Hamilton: Ο Russell έχει όσα απαιτούνται για να ηγηθεί της Mercedes

FORMULA 1

Με κολακευτικά λόγια εκφράστηκε ο Lewis Hamilton για τον teammate του στην Mercedes, George Russell. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Russell μπορεί άνετα να ηγηθεί της Mercedes στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο George Russell είχε ένα εξαιρετικό πρώτο μισό στην παρθενική του σεζόν με την Mercedes. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στην βαθμολογία – βρίσκεται πέμπτος, 19 βαθμούς μπροστά από τον Hamilton– αλλά και στο “σκορ” των δοκιμαστικών. Στις κατατακτήριες ο George έχει καταφέρει 6 φορές σε 11 αγώνες να σημειώσει ταχύτερο χρόνο από τον Hamilton.

Φυσικά, οι συνθήκες στην φετινή Mercedes είναι κάπως ιδιαίτερες. Η W13 έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ένα εξαιρετικά δύσκολο μονοθέσιο, το οποίο επηρεάστηκε σημαντικά από το φαινόμενο του porpoising. Όμως και πάλι, ο Russell έχει δείξει εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα καταφέρνοντας μα επικρατήσει μέχρι στιγμής στην εσωτερική μάχη της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Hamilton. «Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει μαζέψει πολλούς βαθμούς για την ομάδα. Βελτιώνεται συνεχώς και θα συνεχίσει να βελτιώνεται για αρκετό καιρό» δήλωσε ο Hamilton. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι δυο τους: «Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να δουλεύω μαζί του. Η συνεισφορά του είναι πολύ θετική».

Τέλος, ο Hamilton -ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Nyck De Vries στο FP1 του γαλλικού GP- εξέφρασε την άποψη ότι ο Russell είναι γεννημένος ηγέτης: “Βλέπω το δυναμικό του, μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Και βρίσκεται στο σωστό μέρος για αυτό. Είτε παραμείνω εδώ στο μέλλον είτε όχι, έχει όλες τις απαιτούμενες ικανότητες για να οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία. Νομίζω ότι η ομάδα έκανε την σωστή επιλογή και ελπίζω να παραμείνω λίγο ακόμη ώστε να βοηθήσω την πρόοδό του”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: H Honda θέλει να επιστρέψει -Οι εξελίξεις με Audi και Porsche
Alpine: Θέλει να διεκδικεί τακτικά νίκες από το 2023
F1: Μάχη για τρεις στο Paul Ricard;