Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητοι! (+video)

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητοι! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητοι! (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull συνεχίζουν την προέλασή τους. Και στην Ουγγαρία η Αυστριακή ομάδα έφτασε σε ένα ιστορικό ορόσημο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν είναι άλλο από την επίτευξη 12 συναπτών νικών σε Grand Prix της F1. Μία παραπάνω, δηλαδή, από τις 11 νίκες της McLaren του 1988 με τους Προστ και Σένα.

Είναι ένα ασύλληπτο επίτευγμα για μία ομάδα η οποία δεν ανήκει στις «παραδοσιακές» δυνάμεις του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι ήθελαν να την παρουσιάζουν οι αντίπαλοί της. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις μία ομάδα η οποία μέσα σε λιγότερα από 20 χρόνια παρουσίας στην F1 έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα οδηγών και 5 κατασκευαστών;

Ποιος χαρακτηρισμός είναι ο καλύτερος για μία ομάδα η οποία μέσα σε 18 χρόνια έχει πάρει 103 νίκες με 5 διαφορετικούς οδηγούς, δύο εκ των οποίων κέρδισαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα πολλαπλές φορές; Κακά τα ψέματα. Η Red Bull είναι η κορυφαία ομάδα της F1 από το 2009 και εντεύθεν.

Advertisement

Μπορεί να μεσολάβησε η οκταετία κυριαρχίας της Mercedes. Εντούτοις μέχρι η γερμανική ομάδα να καταφέρει να είναι ξανά ανταγωνιστική και σε δεύτερη φόρμουλα κανονισμών πλην της βολικής για εκείνην του 2014, η Red Bull θα κατέχει τα πρωτεία.

Advertisement

Εξάλλου η ποιότητα μιας ομάδας δεν φαίνεται μόνο από το πώς αποδίδει όταν έχει το πλεονέκτημα. Ομάδες όπως η Ferrari, η McLaren και η Williams γνωρίζουν σχετικά. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και η παρουσία της ομάδας όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Advertisement

Και έχουμε γράψει και άλλες φορές στο παρελθόν, πώς όταν η Red Bull είχε πενιχρά αποτελέσματα (κυρίως λόγω της PU της Renault) κράτησε την ποιότητά της. Οι άνθρωποί της δεν πανικοβλήθηκαν ούτε άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους. Συνέχισαν να δουλεύουν μεθοδικά και με όραμα. Και τώρα δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Η McLaren σε άνοδο

Φυσικά δεν θα έπρεπε πια να μας εκπλήσσει μία νίκη του Φερστάπεν φέτος. Ο Ολλανδός έχει αποδείξει ότι ακόμη και εάν η RB19 τον δυσκολεύει ορισμένες φορές στις κατατακτήριες, στον αγώνα δεν έχει αντίπαλο. Πολύ καλή έπειτα από καιρό ήταν και η εμφάνιση του Πέρεζ.

Εκεί, όμως, που είχαμε μία μικρή έκπληξη ήταν στις επιδόσεις των δύο McLaren. Κυρίως λόγω του ότι η Ουγγαρία είναι μία πίστα η οποία δεν ταιριάζει θεωρητικά στο προφίλ της MCL60. Ωστόσο οι McLaren ήταν τα καλύτερα μονοθέσια μετά τις Red Bull εχθές.

Ο Νόρις κατέκτησε με σχετική άνεση την δεύτερη θέση, ενώ ο Πιάστρι έχασε την τέταρτη κυρίως λόγω ζημιάς στο πάτωμα του μονοθέσιου του. Αυτή τον κατέστησε ευάλωτο στους Πέρεζ και Χάμιλτον. Μπορεί ο Αυστραλός έτσι κι αλλιώς να μην μπορούσε να κρατήσει την Red Bull πίσω του. Αλλά η McLaren είχε σαφώς ανώτερο ρυθμό αγώνα από την Mercedes.

Εάν συνυπολογίσουμε την εικόνα της MCL60 σε Αυστρία και Μεγάλη Βρετανία τότε ένα συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε: Η McLaren είναι η μόνη ομάδα της οποίας οι αναβαθμίσεις είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η απόδοσή της ήταν βελτιωμένη σε τρία σιρκουί διαφορετικού τύπου και με μία αλλαγή ελαστικών να έχει μεσολαβήσει επίσης.

Βαδίζοντας στα τυφλά

Αντιθέτως οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν βρει έναν τρόπο μέχρι στιγμής για να βελτιώσουν πραγματικά τα μονοθέσια τους. Η Mercedes ήταν εξαιρετική με την μαλακή γόμα στην Ουγγαρία και χαμηλό φορτίο καυσίμου. Αλλά μέχρις εκεί.

Στην Ουγγαρία, ακόμη και εάν ο Χάμιλτον δεν έχανε την εκκίνηση, η W14 ήταν σαφώς χειρότερη της McLaren. Η Ferrari από την άλλη, επίσης έχει πολλές απότομες μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Η εξαιρετική εμφάνιση της Αυστρίας είχε δώσει ελπίδες στους tifosi. Εκείνες, όμως, διαψεύστηκαν εν μέρει στο Silverstone και πανηγυρικά στην Ουγγαρία. Η SF-23 ήταν ένα από τα λίγα μονοθέσια τα οποία έχασαν απόδοση στο Hungaroring.

Σε ότι αφορά δε την Aston Martin, όλα δείχνουν ότι η βρετανική ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα με την διαχείριση των νέων Pirelli. Εξίσου απογοητευτική ήταν και η εμφάνιση των Alpine, ακόμη και χωρίς να λάβουμε υπόψη το ατύχημα της πρώτης στροφής. Ένα μονοθέσιο το οποίο τα είχε πάει περίφημα στο Μονακό, «σερνόταν» σε μία πίστα η οποία δεν διαφέρει τόσο πολύ από εκείνη του πριγκιπάτου.

Έτσι, με έναν αγώνα να μας χωρίζει από το καλοκαιρινό διάλειμμα, η Red Bull και ο Μαξ Φερστάπεν συνεχίζουν την προέλασή τους. Μόνο κάποια μηχανική αστοχία θα τους στερήσει το απόλυτο μέσα στη σεζόν. Από τους υπόλοιπους μόνο η McLaren ίσως έχει βρει έναν τρόπο για να ανεβάσει την ανταγωνιστικότητά της. Οι άλλες ομάδες, δυστυχώς, βαδίζουν ακόμη στα τυφλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO
F1 GP Ουγγαρίας: Η χρονομηχανή (+video)
F1 GP Ουγγαρίας: Δωδέκατη σερί νίκη για Red Bull!