Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Russell πρώτος στο FP1

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Ο Russell πρώτος στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Russell πρώτος στο FP1

FORMULA 1

Ο George Russell ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ολλανδικού GP. Δεύτερος ήταν ο Hamilton με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Advertisement
Advertisement

Το τριήμερο ξεκίνησε εξαιρετικά για τις W13 αν και προτίμησαν στο μεγαλύτερο μέρος του FP1 να παραμείνουν στην σκληρή γόμα. Παρ’ όλα αυτά μόλις οι Russell-Hamilton πέρασαν στα soft ήταν αμέσως ταχύτατοι στην διαδρομή του Zandvoort. Τρίτος ήταν ο Sainz ενώ ανταγωνιστικές παρουσιάστηκαν και οι McLaren.

Οι κερκίδες ήταν γεμάτες από τους υποστηρικτές του Max Verstappen. Ο ήρωας τους βγήκε νωρίς στην πίστα και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο. Όμως, με την συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της RB18 και αναγκάστηκε να σταματήσει στην στροφή 3. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα παλιότερο κιβώτιο και λογικά ο Ολλανδός δεν θα χρειαστεί να πάρει καινούργιο για τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η κόκκινη σημαία που είχε βγει λόγω του Verstappen έληξε με 40 λεπτά να απομένουν. Μέχρι εκείνο το σημείο όλοι οι οδηγοί είχαν βγει με τα hard, τα οποία μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα. Καθώς άρχισαν να συμπληρώνονται οι πρώτοι γύροι με τα soft ο Sainz και οι McLaren θα ανέβαιναν στις πρώτες θέσεις.

Οι Mercedes, Aston Martin, Alfa Romeo και ο Leclerc ήταν οι μόνοι που κράτησαν τα hard ακόμη και μετά το ημίωρο. Ο Leclerc συμπλήρωσε τον πρώτο του γύρο με soft με είκοσι λεπτά να απομένουν. Αυτό τον έφερε στην 4η θέση μπροστά από τον Perez, ο οποίος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με την συμπεριφορά της RB18.

Advertisement

Ο Russell κατάφερε να ανέβει στην κορυφή με την δεύτερη προσπάθειά του στα soft. Λίγο αργότερα ο Hamilton θα ανέβαινε και εκείνος δεύτερος. Οι Sainz, Norris και Ricciardo συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Marko: Ευχαριστούμε Toto!
Mick Schumacher: Θα μείνει η F1 χωρίς Γερμανό οδηγό;
F1 GP Ολλανδίας: Προεπισκόπηση