Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ο Verstappen ταχύτερος αλλά η pole στον Sainz!

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Ο Verstappen ταχύτερος αλλά η pole στον Sainz!

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ο Verstappen ταχύτερος αλλά η pole στον Sainz!

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ήταν και πάλι σε δική του κατηγορία στο Spa-Francorchamps. Όμως, λόγω των ποινών που έχει συγκεντρώσει, ο Carlos Sainz Jr. θα ξεκινήσει από την pole αύριο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχουν όλα χαθεί για τον Ολλανδό. Εάν δεν υπάρξουν άλλες ποινές τότε ο Verstappen θα ξεκινήσει από την 15η θέση. Με την διαφορά ρυθμού που έχει σε σχέση με τους υπόλοιπους οδηγούς τίποτε δεν αποκλείεται. Απογοητευτικές οι Mercedes, ενώ έλαμψε ο Albon!

Η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 25 λεπτά. Αιτία ήταν η επισκευή των μπαριέρων την είσοδο της Fagnes λόγω ατυχήματος που είχε προηγηθεί στα δοκιμαστικά του Porsche Cup. Η καθυστέρηση αυτή τόνισε ακόμη περισσότερο τις ήδη χαμηλές θερμοκρασίες ατμόσφαιρας και οδοστρώματος που επικρατούσαν στην πίστα. Κατ’ επέκταση ακόμη και τα soft της Pirelli δυσκολεύονταν να βρεθούν στην σωστή θερμοκρασία σε ορισμένα μονοθέσια.

Q1: Ο Albon κάνει την έκπληξη

Advertisement
Advertisement

Πρώτος οδηγός που σημείωσε χρόνο ήταν ο Mick Schumacher με το όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό 1:47,9. Σύντομα ακολούθησαν και οι υπόλοιποι οδηγοί, όλοι, φυσικά, με την soft γόμα. Με την ολοκλήρωση των πρώτων προσπαθειών είχαμε μία επανάληψη των όσων έχουν συμβεί στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Verstappen ήταν αμέσως ταχύτατος και συγκεκριμένα σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος του δεύτερου Sainz.

Τρίτος ήταν ο Perez, τέταρτος ο Leclerc ενώ οι Alpine ξεκίνησαν εξαιρετικά με τους Ocon-Alonso στις θέσεις 5-6. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Red Bull και Alpine είναι τα ταχύτερα μονοθέσια στους τομείς 1 και 3. Αντιθέτως, άσχημοι ήταν οι πρώτοι γύροι των δύο Mercedes, με τους Russell-Hamilton να βρίσκονται στις θέσεις 10-11 πάνω από ενάμισι δευτερόλεπτο αργότεροι του Verstappen!

Advertisement

Πλην των Red Bull και Ferrari όλες οι υπόλοιπες ομάδες έστειλαν τα αυτοκίνητά τους για μία τελευταία προσπάθεια στο Q1. Την έκπληξη έκανε ο Albon, ο οποίος κινήθηκε στον ρυθμό των δύο Mercedes! Πήρε την έκτη θέση και πέρασε στο Q2. Αντιθέτως, ο Latifi δεν τα κατάφερε παρά το ότι η Williams φάνηκε ανταγωνιστική στο Βέλγιο. Με τον Καναδό αποκλείστηκαν και οι Vettel, Magnussen, Tsunoda και Bottas.

Q2: Πρώτος ο Leclerc, εντυπωσιακός ξανά ο Albon

Advertisement

Οι πρώτες προσπάθειες των περισσότερων πρωτοπόρων έγιναν με χρησιμοποιημένα soft. Η RB18 φάνηκε να ευνοείται ακόμη περισσότερο από αυτό με την διαφορά του Verstappen από τον Sainz να ανοίγει. Ο Perez έκανε παρόμοιο χρόνο με τον Verstappen ανεβαίνοντας δεύτερος. Όμως, για να το πετύχει αυτό έπρεπε να φορέσει φρέσκια γόμα.

Την ίδια στιγμή, ο Leclerc παραπονιόταν ότι η F1-75 αναπηδούσε στις αργές στροφές της πίστας! Οι Alpine ήταν και πάλι ταχύτατες, ενώ οι Red Bull ήταν τα μόνα αυτοκίνητα που δεν επιχείρησαν δεύτερο γύρο στο Q2.

Advertisement

Η πίστα όσο περνούσε η ώρα έδινε καλύτερους χρόνους. Έτσι, ο Leclerc με φρέσκα soft πέρασε στην κορυφή ενώ ο Albon κατάφερε να μπει στα ίσια -ασχέτως τιμωριών των αντιπάλων του δηλαδή- στην πρώτη δεκάδα. Η Williams πετούσε στα γρήγορα σημεία της πίστας. Εκτός έμειναν οι Ricciardo, Gasly (για τον οποίον ακούγονται φήμες για Alpine), Zhou, Stroll και Schumacher.

Q3: Η pole στον Sainz

Μετά τις πρώτες προσπάθειες ο Verstappen ήταν και πάλι άνετα πρώτος, έξι δέκατα ταχύτερος από τον Sainz. Ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την πρώτη μάχη από τον Perez ο οποίος θα είναι ο άμεσος αντίπαλός του αύριο. Η Ferrari έκανε ένα ακόμη λάθος περνώντας χρησιμοποιημένα soft στον Leclerc για την μοναδική του προσπάθεια. Ο Ocon -στον οποίον έχει επίσης επιβληθεί ποινή- ήταν πέμπτος, ενώ ο Albon κατάφερε να χωρίσει τις δύο Mercedes!

Για τις τελευταίες προσπάθειες η Ferrari και η Alpine χρησιμοποίησαν τους Leclerc και Ocon, ώστε να βοηθήσουν τους teammates τους. Αντιθέτως, η Red Bull επέλεξε να κρατήσει τον Verstappen στα pits. Οι γύροι τόσο του Sainz όσο και του Perez δεν ήταν αρκετά καλοί ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη της κορυφής.

Ο Verstappen κράτησε τον ταχύτερο χρόνο. Όμως, λόγω των ποινών του, η pole για τον αυριανό αγώνα πάει στον Sainz ενώ δεύτερος θα ξεκινήσει ο Perez. Ποινές έχουν και οι Leclerc-Ocon. Συνεπώς, οι Alonso-Hamilton ξεκινούν αύριο από τις θέσεις 3 και 4. Ο Βρετανός κατάφερε στο τέλος να υποσκελίσει τον Russell χάρη στο διπλό slip stream που πήρε από τις Alpine στην Kemmel.

Σίγουρα, οι Sainz και Perez είναι τα λογικά φαβορί για τον αυριανό αγώνα. Όμως, με αυτά που είδαμε από τον Verstappen τις τελευταίες δύο μέρες τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμη και μία νίκη από την 15η θέση εκκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Τελειώνει τη συνεργασία της με την Sauber λόγω Audi!
F1 GP Βελγίου: Οι δύο αγώνες
F1 GP Βελγίου: Ο Perez το FP3