Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Verstappen κερδίζει παντού, ακόμα και με την… όπισθεν! (+video)

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Verstappen κερδίζει παντού, ακόμα και με την… όπισθεν! (+video)

ΝΕΑ

O Verstappen κερδίζει παντού, ακόμα και με την… όπισθεν! (+video)

ΝΕΑ

O Max Verstappen και ο Υuki Tsunoda περνούν την ώρα τους μέχρι το επόμενο Γκραν Πρι διασκεδάζοντας στην πίστα του Zandvoort στην Ολλανδία.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στις υποχρεώσεις των οδηγών της Formula 1 είναι να ανταποκρίνονται και να συμμετέχουν σε κάποιες από τις πιο παλαβές ιδέες των χορηγών τους. Και σε αυτή την περίπτωση ο Verstappen και ο Tsunoda κλήθηκαν να κάνουν μία κόντρα με την όπισθεν στην πίστα του Zandvoort που θα γίνει το επερχόμενο Γκραν Πρι.

Η έμπνευση για αυτή την ιδιότυπη μάχη προκύπτει από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το DAF Variomatic. Ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο κατασκευαζόταν μεταξύ του 1959 και του 1963, και ήταν το πρώτο που είχε αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT.

Ήταν επίσης και εκείνο το οποίο είχε μία μοναδική ικανότητα, να φθάνει τα 120 χλμ/ώρα με την όπισθεν. Χάρη σε αυτή την ιδιότητα το χρησιμοποιούσαν στην Ολλανδία και αλλού σε αγώνες πίστας με την όπισθεν, οι οποίοι συχνά κατέληγαν σε εντυπωσιακά ατυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η σύγχρονη αναβίωση αυτής της δραστηριότητας έγινε μέσω των δύο οδηγών της F1 οι οποίοι κλήθηκαν να ολοκληρώσουν μία διαδικασία ενός γύρου με εμπόδια και ειδικές δοκιμές. Πάντα όμως με την όπισθεν.

Αφού πέρασαν από μία πρώτη ενημέρωση για τους απλούς κανόνες της όλης διαδικασίας, έγινε η κούρσα για την pole position όπου ο Tsunoda (αναμενόμενο…) κατάφερε να τρακάρει άσχημα το μικρό DAF στον προστατευτικό τοίχο.

Advertisement

Στον αγώνα ο Verstappen, οδήγησε με περισσότερη προσοχή (και με το μόνιμο άγχος να είναι πρώτος) και τελικά κατάφερε να κερδίσει και σ’ αυτόν τον “ανάποδο” αγώνα.

Advertisement

Μπορεί να πρόκειται για μία promo διαδικασία, όμως έχει αρκετό ενδιαφέρον να την παρακολουθήσετε. Και να μάθετε και λίγη από την ενδιαφέρουσα ιστορία του μικρού DAF πέρα από την ψυχαναγκαστική διάθεση του Verstappen να είναι πρώτος και ατσαλάκωτος ακόμα και σε διαδικασίες που έχουν φτιαχτεί απλά για διασκέδαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως μπορείτε να αποκτήσετε την RB16B του Verstappen;
De la Rosa: Ο Verstappen μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών!
Verstappen: Θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθεί το Spa

Advertisement