Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Κόκκινο 1-2!

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μεξικού: Κόκκινο 1-2!

FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Κόκκινο 1-2!

FORMULA 1

Η Ferrari σόκαρε τους πάντες στο Μεξικό κλειδώνοντας την πρώτη σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα. Η pole στο Λεκλέρ με τον Σάινθ δεύτερο.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο SF-23 είχαν δείξει να χάνουν έδαφος σήμερα το πρωί σε σχέση με τις δοκιμές της Παρασκευής. Ακόμη και τότε, βέβαια, έδειχναν να είναι ένα βήμα πίσω από την Red Bull και την McLaren.

Ωστόσο φτάνοντας στο Q3, οι Λεκλέρ και Σάινθ σημείωσαν δύο καταπληκτικούς γύρους με τις πρώτες τους προσπάθειες. Ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος όλων, ενώ κανείς δεν μπόρεσε να τον κερδίσει ακόμη και στις τελευταίες προσπάθειες. Τρίτο θα ξεκινήσει ο Φερστάπεν με τους Ρικιάρντο (!) και Πέρεζ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement
Advertisement

Με την θερμοκρασία οδοστρώματος να αγγίζει τους 45° Κελσίου η προετοιμασία των ελαστικών έγινε πολύ δύσκολη υπόθεση. Αρκετοί οδηγοί προτίμησαν την πιο προβλέψιμη μέση γόμα (C4 για το Μεξικό) για τις πρώτες τους προσπάθειες.

Q1: Σοκ για Νόρις!

Οι πρώτες προσπάθειες στο Q1 έφεραν τους Φερστάπεν και Πέρεζ στην κορυφή με τον Χάμιλτον πίσω τους. Ωστόσο ο Βρετανός, όπως και οι Ράσελ-Πιάστρι- είχε κάνει τον πολύ ανταγωνιστικό πρώτο γύρο του με την μέση και όχι την μαλακή γόμα.

Advertisement

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι Ferrari μπαίνοντας άνετα στην πρώτη δεκάδα. Εξαιρετική ήταν και η πρώτη προσπάθεια του Ρικιάρντο η οποία τον έφερε στην δεύτερη θέση 8 λεπτά πριν το τέλος. Αντιθέτως σε δύσκολη θέση είχε βρεθεί ο Νόρις ο οποίος είχε κάνει λάθος τόσο στον πρώτο του γύρο με τη μέση γόμα όσο και σε εκείνον με την μαλακή λίγο αργότερα.

Advertisement

Ο οδηγός της McLaren θα προσπαθούσε να κάνει και τρίτη προσπάθεια. Ωστόσο με ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν ο Αλόνσο θα είχε τετ-α-κε στην έξοδο της στροφής 3 η οποία προκάλεσε τις κίτρινες σημαίες στην αρχή του πρώτου τομέα. Κατά συνέπεια ο γύρος του Νόρις δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ο Λάντο έμεινε εκτός συνέχειας!

Με το Βρετανό έμειναν εκτός συνέχειας και οι Οκόν, Μάγκνουσεν, Στρολ και Σάρτζεντ. Επιπλέον έγινε γνωστό από το race control ότι οι Φερστάπεν, Ράσελ και Αλόνσο βρίσκονταν υπό διερεύνηση για παρεμπόδιση των υπόλοιπων οδηγών κατά τις εξόδους τους από το pitlane.

Q2: Με την δεύτερη προσπάθεια

Advertisement

Η διεύθυνση αγώνα είχε θέσει υπό διερεύνηση, όμως, και τους Χάμιλτον-Τσουνόντα για το ότι δεν είχαν κόψει ταχύτητα στην ζώνη κίτρινης σημαίας που είχε προκαλέσει η έξοδος του Αλόνσο. Έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών οι Φερστάπεν και Πιάστρι ήταν στο 1-2.

Τρίτος ήταν αρχικά ο Ρικιάρντο πιστοποιώντας την εξαιρετική απόδοση της AlphaTauri ξανά. Ο teammate του Αυστραλού δεν έκανε προσπάθεια. Λόγω του ότι είχε νέα PU ο Ιάπωνας θα ξεκινήσει έτσι κι αλλιώς από την ουρά του grid αύριο.

Με τον Τσουνόντα έμειναν εκτός και οι Άλμπον (είχε αρχικά προκριθεί αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας στην στροφή 2. , Γκασλί, Χούλκενμπεργκ και Αλόνσο.

Το Q2 ολοκληρώθηκε με τους Χάμιλτον, Φερστάπεν και Ράσελ να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Ωστόσο οι οδηγοί της Mercedes είχαν χρειαστεί και δεύτερη προσπάθεια.

Q3: Η Ferrari εκπλήσσει

Στο Q3 οι πρώτες προσπάθειες έφεραν τους Λεκλέρ-Σάινθ στο 1-2! Μία μάλλον αρκετά σημαντική έκπληξη εάν αναλογιστούμε ότι τα ιταλικά μονοθέσια ήταν πολύ υποτονικά στις ελεύθερες δοκιμές. Τρίτος ήταν ο Ρικιάρντο ενώ οι Ράσελ-Χάμιλτον στις θέσεις 5 και 6 είχαν βάλει χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα.

Η εξέλιξη των συνθηκών στην πίστα δεν βοήθησε στην βελτίωση των χρόνων στο τέλος. Έτσι ο Λεκλέρ ηγήθηκε του 1-2 της Ferrari μπροστά από τον Φερστάπεν. Ένα αποτέλεσμα τουλάχιστον εντυπωσιακό εάν αναλογιστούμε την εικόνα των SF-23 από το FP3.

Εξίσου εντυπωσιακή, όμως ήταν και η επίδοση του Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός θα ξεκινήσει αύριο από την 4η θέση ανάμεσα στους Φερστάπεν και Πέρεζ. Με την φθορά των ελαστικών να μην είναι μεγάλη στο Μεξικό, ίσως οι δύο Ferrari καταφέρουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη αύριο από τον Φερστάπεν.


Το αποτέλεσμα των κατατακτήριων του GP Μεξικού

∗ Το αποτέλεσμα ενδέχεται να αλλάξει καθώς οι Φερστάπεν, Ράσελ, Αλόνσο, Χάμιλτον, Τσουνόντα και Σάρτζεντ βρίσκονται υπό διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Με σωματοφύλακες στο Μεξικό!
F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση
F1 GP Μεξικού: Και το FP3 στον Φερστάπεν