Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Και το FP3 στον Φερστάπεν

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μεξικού: Και το FP3 στον Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Και το FP3 στον Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP του Μεξικού. Δεύτερος ο Άλμπον!

Advertisement
Advertisement

Όπως και χθες το πρωί έτσι και σήμερα η Williams ήταν εξόχως ανταγωνιστική στη ιδιαίτερη πίστα του Μέξικο Σίτι.

Ο Αλεξάντερ Άλμπον σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο κατά τις προσομοιώσεις qualifying λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας. Έναν χρόνο τον οποίον μόνο ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να ξεπεράσει τελικά. Και μάλιστα, μόλις για 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Φαίνεται ότι η μικρή πυκνότητα αέρα σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία οδοστρώματος ευνοούν την Williams.

Advertisement
Advertisement

Μένει να φανεί το κατά πόσον οι επιδόσεις αυτές των FW45 θα μεταφραστούν και σε υψηλές θέσεις εκκίνησης στον αγώνα. Στην τρίτη θέση έκλεισε τις ελεύθερες δοκιμές ο Σέρχιο Πέρεζ, σχεδόν ενάμισι δέκατο αργότερος του teammate του.

Οι δύο Mercedes ήταν εμφανώς βελτιωμένες σε σχέση με χθες. Ο Ράσελ είχε την πρώτη θέση μέχρι και λίγο πριν το τέλος του ημιώρου. Τελικά σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Ο περισσότερος χρόνος που χάνουν οι δύο Mercedes σε σχέση με τις Red Bull είναι στις στροφές 4 και 5.

Advertisement

Αντίθετα οι δύο Ferrari έχασαν έδαφος σε σχέση με την Παρασκευή. Τόσο ο Λεκλέρ όσο και ο Σάινθ σημείωσαν χρόνους εκτός της πρώτης δεκάδας. Ακόμη πιο απογοητευτικές, όμως, ήταν οι διαφορές τους από τον Φερστάπεν που ξεπέρασαν το ένα δευτερόλεπτο στον σύντομο γύρο του Μεξικού.

Advertisement

Οι McLaren ήταν αρκετά ανταγωνιστικές αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με χθες. Οι Πιάστρι και Νόρις πήραν την 5η και την 8η θέση στην κατάταξη αντίστοιχα. Πρέπει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι δύο MCL60 είχαν τις καλύτερες προσομοιώσεις αγώνα εχθές. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαμε να τις ξεγράψουμε ακόμη από το παιχνίδι της νίκης.


Η κατάταξη στο FP3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Με σωματοφύλακες στο Μεξικό!
F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση
F1 GP Μεξικού: Ο Φερστάπεν ξεκινάει δυναμικά (+video)

Advertisement