Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Ο Πέρεζ την pole κόντρα στις προβλέψεις!

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μαϊάμι: Ο Πέρεζ την pole κόντρα στις προβλέψεις!

FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Ο Πέρεζ την pole κόντρα στις προβλέψεις!

FORMULA 1

Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατέκτησε μία pole-έκπληξη στις κατατακτήριες του GP του Μαϊάμι! Δεύτερος ο Αλόνσο. Καταστροφή για Λεκλέρ και Φερστάπεν!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Πέρεζ να στάθηκε και τυχερός με την κόκκινη σημαία που προκλήθηκε από τον Λεκλέρ στο τέλος της διαδικασίας. Ωστόσο έφτιαξε και ο ίδιος την τύχη του.

Κατάφερε να κάνει έναν καθαρό πρώτο γύρο σε αντίθεση με τους Φερστάπεν και Λεκλέρ. Έτσι είχε την καλύτερη δυνατή θέση για το τέλος της διαδικασίας σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι αναπάντεχο. Αυτό τελικά συνέβη και ο Πέρεζ κατάφερε να πάρει μία εξαιρετικά σημαντική pole! Πίσω από τον Tσέκο θα ξεκινήσουν οι Αλόνσο και Σάινθ. Έκτος ο Ράσελ ενώ ο Χάμιλτον έμεινε εκτός Q3!

Advertisement
Advertisement

Πριν την έναρξη της διαδικασίας υπήρχε πρόβλεψη για 50% πιθανότητα βροχής προς το τέλος του Q3. Όμως οι αρκετά ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην πίστα έθεσαν μία έξτρα πρόκληση στου οδηγούς. Κυρίως στην επιλογή των σημείων φρεναρίσματος.

Q1: Ο Stroll μένει εκτός!

Δεν υπήρξε προσπάθεια εξοικονόμησης ελαστικών από κάποια ομάδα και όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν στο Q1 με την soft γόμα. Ο Πέρεζ ξεκίνησε αρκετά δυνατά παίρνοντας τον ταχύτερο χρόνο με τους Λεκλέρ και Φερστάπεν πίσω του.

Advertisement

Ο Χάμιλτον είχε την «στιγμή» του όταν -μάλλον όντας αφηρημένος- παραλίγο να συγκρουστεί με τον Μάγκνουσεν αλλά και τον τοίχο στο τέλος της πίσω ευθείας. Ευτυχώς για εκείνον απέφυγε τα χειρότερα και συνέχισε την προσπάθειά του έπειτα από αλλαγή της εμπρός του πτέρυγας.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και μεταξύ των Σάινθ και Ζου. Και τα δύο συμβάντα θα εξεταστούν από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος της διαδικασίας. H συνεχής αύξηση της πρόσφυσης ανάγκασε τους πάντες -πλην του Φερστάπεν- να βγουν για επιπλέον προσπάθειες στο τέλος.

Advertisement

Οι Ζου, Άλμπον και ντε Βρις τα πήγαν εξαιρετικά και κατάφεραν να περάσουν στο Q2. Η μεγάλη έκπληξη, βέβαια, ήταν ο αποκλεισμός του Λανς Στρολ! Τον Καναδό ακολούθησαν εκτός συνέχειας οι απογοητευτικές McLaren (από την Βραζιλία του 2018 έχει να συμβεί), ο Τσουνόντα και ο Σάρτζεντ.

Q2: Σοκ για Χάμιλτον!

Ο Φερστάπεν δεν έχασε χρόνο και ήταν ο πρώτος οδηγός που σημείωσε χρόνο στο Q2. Φυσικά ήταν αρκετός για την πρώτη θέση ενώ δεύτερος ήταν ο Πέρεζ, με τον Αλόνσο στην τρίτη θέση. Οι δύο Ferrari ήταν τα από τα τελευταία μονοθέσια που βγήκαν στην πίστα. Ο χρόνος του Σάινθ ήταν πολύ ανταγωνιστικός και τον έφερε δεύτερο για μόλις 38 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Advertisement

Οι Alpine ήταν άνετα εντός δεκάδας την στιγμή που οι Mercedes έπρεπε να παλέψουν με τις… Haas και Alfa Romeo για μια θέση στο Q3! Ο Ράσελ κατάφερε να περάσει μόλις δέκατος ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με τον Χάμιλτον! Ο Βρετανός είχε έναν άσχημο τελευταίο γύρο ο οποίος τον περιόρισε στην 13η θέση, αφήνοντάς τον εκτός συνέχειας. Οι Άλμπον, Χούλκενμπεργκ, Ζου και Ντε Βρις σταμάτησαν επίσης στο Q2.

Q3: Ο Πέρεζ κάνει την ανατροπή

Ο Φερστάπεν βγήκε και πάλι νωρίς αλλά έκανε λάθος στην αρχή του πρώτου του γύρου. Έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Αντιθέτως, ο Πέρεζ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο γύρο παίρνοντας προσωρινά την πρώτη θέση.

Λάθος έκανε και ο Λεκλέρ στην πρώτη του προσπάθεια. Έτσι, έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών η σειρά ήταν Πέρεζ, Αλόνσο και Σάινθ. Εντυπωσιακοί ήταν οι Μάγκνουσεν και Γκασλί στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα.

Στον δεύτερο γύρο προσπαθειών όλη η πίεση ήταν επάνω στους Φερστάπεν και Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, όμως, θα έκανε και πάλι λάθος, το οποίο έδωσε και πρόωρο τέλος στη διαδικασία. Ο Φερστάπεν δεν πρόλαβε να πάρει χρόνο και θα ξεκινήσει από την 9η θέση.

Έτσι, ο αυριανός αγώνας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους δύο -θεωρητικά- ταχύτερους οδηγούς να ξεκινούν από το τέλος της πρώτης δεκάδας. Αντιθέτως, ο Πέρεζ έχει μία τεράστια ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την μεγάλη ανατροπή που πέτυχε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μαϊάμι: Ζητείται αντίπαλος (+video)
Χάμιλτον: Ταυτίζεται με Αντετοκούμπο (+video)
F1 GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν ταχύτερος και στο FP3