Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Ζητείται αντίπαλος (+video)

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μαϊάμι: Ζητείται αντίπαλος (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Ζητείται αντίπαλος (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε πολύ δυνατά το τριήμερό του στο Μαϊάμι σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο FP2. Θα μπορέσει κανείς να τον προβληματίσει;

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από το ιδιόμορφο τριήμερο του Μπακού, η Παρασκευή στο Μαϊάμι ήταν business as usual για την Red Bull και τον Ολλανδό.

Επέστρεψαν το συνηθισμένο πρόγραμμα δοκιμών τους, δοκιμάζοντας όλες τις γόμες για αρκετούς γύρους ώστε να εξάγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Έτσι, οι χρόνοι των δύο RB19 συνεχώς έπεφταν. Ιδιαίτερα εκείνης του Μαξ με το τέλος του FP2 να βρίσκει τον Ολλανδό μόνο κάτω από το φράγμα των 88 δευτερολέπτων στον γύρο.

Advertisement
Advertisement

Πίσω του ήταν οι δύο Ferrari των Σάινθ και Λεκλέρ. Ο Σαρλ ίσως μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο τον χρόνο του Φερστάπεν. Ωστόσο με δέκα λεπτά να απομένουν στο FP2 έχασε το πίσω μέρος της SF-23 στην είσοδο της στροφής 8 με αποτέλεσμα να καταλήξει στις μπαριέρες της εξωτερικής.

Η Ferrari έφερε στο Μαϊάμι καινούργιο πάτωμα και διαχύτη. Επιπλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιούσε λιγότερη ισχύ από την PU της σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Σημαίνει, άραγε, αυτό ότι οι δύο SF-23 έχουν μεγαλύτερο δυναμικό από ότι έχει φανεί μέχρι στιγμής;

Advertisement

Αναβαθμίσεις έχουν φέρει επίσης οι Alfa Romeo, Haas και AlphaTauri. Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στην Aston Martin αλλά αυτές έχουν να κάνουν περισσότερο με τις αυξημένες απαιτήσεις ψύξης στην πίστα του Μαϊάμι. Ο χρόνος του πέμπτου Αλόνσο υπολειπόταν, πάντως, αρκετά των Ferrari και Red Bull.

Το στοίχημα της διάρκειας

Advertisement

Όσο για τις Mercedes, η γερμανική ομάδα είδε τους Ράσελ και Χάμιλτον να κάνουν το 1-2 στο FP1. Ωστόσο αυτό ήταν αποτέλεσμα κυρίως της χρονικής στιγμής επίτευξης του χρόνου με την μαλακή γόμα. Η W14 είναι εξαιρετική στις πιο γρήγορες στροφές του σιρκουί κάτι που μπορεί, όμως, να υποδεικνύει και περισσότερο φτερό στις πτέρυγες.

Advertisement

Η Ferrari είναι ταχύτερη στις αργές στροφές ενώ η Red Bull στις ευθείες. Βέβαια η RB19 στα χέρια του Φερστάπεν έχει την καλύτερη συνολική απόδοση. Από την άλλη ο νικητής στο Μπακού, Σέρτζιο Πέρεζ ξεκίνησε μάλλον νωχελικά το τριήμερό του.

Φυσικά, είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ευκολία με την οποίαν κατέβαιναν σήμερα συνεχώς οι χρόνοι στον Φερστάπεν. Ο πρωταθλητής ξεκινάει στο Μαϊάμι ως το μεγάλο φαβορί. Και θα χρειαστεί μία τεράστια υπέρβαση του Πέρεζ, ή ένας άσος στο μανίκι της Ferrari ώστε ο Ολλανδός να ανησυχήσει πραγματικά για την τρίτη φετινή του νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεκλέρ: Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά
F1 GP Μαϊάμι: Προεπισκόπηση
F1: Ο Μπραντ Πιτ θα οδηγήσει στο Σίλβερστοουν! (+video)