Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν ταχύτερος και στο FP3

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν ταχύτερος και στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν ταχύτερος και στο FP3

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν για δεύτερη ημέρα κυρίαρχος στην πίστα του Μαϊάμι. Κατά συνέπεια δεν αποτέλεσε έκπληξη η πρώτη θέση του στο FP3.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής μοιάζει να είναι σε δική του κατηγορία μέχρι στιγμής. Κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο και στους τρεις τομείς και εξασφάλισε διαφορά 4 δεκάτων από τον δεύτερο Λεκλέρ.

Αντιθέτως ο Πέρεζ δεν δείχνει μέχρι στιγμής ικανός να ακολουθήσει τον ρυθμό του teammate του. Ο Φερστάπεν ήταν κυρίαρχος ήδη από το πρώτο μισό της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, ο χρόνος που σημείωσε ο Ολλανδός στην πρώτη του προσπάθεια με την μαλακή γόμα ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος εκείνου του δεύτερου Λεκλέρ.

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος ήταν ελάχιστα ταχύτερος του Πέρεζ ώσπου ο Σάινθ θα υποσκέλιζε και τους δύο με την δεύτερή του προσπάθεια. Και μάλιστα με έναν χρόνο ο οποίος απείχε μόλις ενάμισι δέκατο από εκείνον του Φερστάπεν. Όπως συμβαίνει συνήθως στα σιρκουί πόλης η άνοδος της πρόσφυσης στη διάρκεια της διαδικασίας ήταν πολύ μεγάλη. Έτσι, οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς για τους περισσότερους οδηγούς.

Τα μόνα ανησυχητικά νέα για τον Ολλανδό ήταν εκείνα που αφορούσαν στο τρίτο κιβώτιο ταχυτήτων που πέρασε η ομάδα στο μονοθέσιο του. Υπενθυμίζουμε ότι κάθε οδηγός έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει 4 τεμάχια στη σεζόν χωρίς να πάρει ποινή.

Advertisement

Από την άλλη,η Mercedes είχε μία ακόμη πολύ δύσκολη περίοδο δοκιμών. Επιπλέον οι δύο W14 -όπως και τα υπόλοιπα μονοθέσια με PU Mercedes- πέρασαν στο δεύτερο και τελευταίο στοιχείο τόσο στην μπαταρία όσο και στην μονάδα ελέγχου.

Advertisement

Αντιθέτως, εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των Alpine με τους Ocon και Gasly να τελειώνουν το FP3 στις θέσεις 5 και 6. Μπροστά τους ήταν μόνο οι Red Bull και οι Ferrari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ο Μπραντ Πιτ θα οδηγήσει στο Σίλβερστοουν! (+video)
F1 GP Μαϊάμι: Ζητείται αντίπαλος (+video)
Χάμιλτον: Ταυτίζεται με Αντετοκούμπο (+video)