Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ μετά το σπριντ! (+video)

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ μετά το σπριντ! (+video)

FORMULA 1

Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ μετά το σπριντ! (+video)

FORMULA 1

Η μονομαχία των Φερστάπεν και Ράσελ κατά την εκκίνηση του αγώνα Sprint έκλεψε την παράσταση χθες. Μέχρι τη στιγμή που οι δύο είχαν έντονη λογομαχία στο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Ο Φερτστάπεν δεν έκανε καλή εκκίνηση και βρέθηκε γρήγορα υπό την πίεση του οδηγού της Mercedes. Ο Ράσελ ήταν πολύ επιθετικός στις πρώτες στροφές και κατάφερε να κερδίσει προσωρινά την τρίτη θέση από τον Ολλανδό.

Οι δύο οδηγοί, μάλιστα, ακούμπησαν καθώς έστριβαν για την 2 με την RB19 να παθαίνει ζημιά στο αριστερό sidepod. Η μονομαχία τους συνεχίστηκε και μέχρι την στροφή 3 με τον Ολλανδό να ακουμπάει αυτή τη φορά ελαφρά στον τοίχο με τον πίσω δεξιά τροχό του.

Advertisement
Advertisement

Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν έγινε αμέσως εμφανής. Μιλώντας στο team radio παραπονέθηκε αμέσως στον μηχανικό του, Τζιανπέρο Λαμπιάζε. Λίγο αργότερα ενώ ο Φερστάπεν προσπερνούσε τον Ράσελ ο Λαμπιάζε θα σχολίαζε: «Πολύ ωραία κίνηση Μαξ. Και χωρίς επαφή». Για να πάρει την απάντηση από τον Ολλανδό: «Ναι, ξέρω πώς να κάνω σωστά αυτές τις μ…ς (αναφερόμενος στο προσπέρασμα)».

Advertisement

Αργότερα στο parc-ferme ο Μαξ ήταν ακόμη εκνευρισμένος από το περιστατικό. Περίμενε τον Ράσελ να βγει από το μονοθέσιο του και τον πλησίαζε μιλώντας του σε έντονο ύφος. Ο Ράσελ ισχυρίστηκε ότι η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή. Για να του απαντήσει ο Φερστάπεν: «Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Να περιμένεις και άλλα τέτοια. Μ…α!».

Advertisement

Πιστεύουμε ότι η αντίδραση του Φερστάπεν ήταν μάλλον υπερβολική. Ο Ράσελ είχε κάθε δικαίωμα να παλέψει για την τρίτη θέση και δεν έκανε κάτι τελείως ακραίο στην προσπάθειά του αυτή. Άλλωστε τέτοιου είδους κινήσεις υπήρχαν (και υπάρχουν) στο ρεπερτόριο και του Φερστάπεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς βλέπει το μέλλον του ο Φερστάπεν;
Alonso: Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη
F1 Sprint Αζερμπαϊτζάν: Απίθανες εικόνες και νίκη για Πέρεζ και Red Bull!

Advertisement