FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP3

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP3

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του βρετανικού GP. Το δεύτερο μισό της διεξήχθη σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος επιβεβαίωσε τον πολύ καλό ρυθμό της SF-23 στο Σίλβερστοουν. Παρά το ότι είχε χάσει όλο το FP2 λόγω ηλεκτρικού προβλήματος, ο Λεκλέρ έδειξε να βρίσκει αμέσως ρυθμό στην διαδικασία.

Βέβαια υπάρχουν δύο σημαντικές παράμετροι που επηρέασαν την τελική κατάταξη. Από τη μία ήταν η έλευση της βροχής στα μισά της διαδικασίας η οποία περιόρισε τον χρόνο δοκιμών με slicks για τις ομάδες. Από την άλλη δεν είχαν προλάβει όλοι οι οδηγοί να σημειώσουν γρήγορους γύρους με τα soft ελαστικά εγκαίρως.

Advertisement
Advertisement

Δύο από αυτούς τους οδηγούς ήταν οι Φερστάπεν και Πέρεζ οι οποίοι πρόλαβαν μόνο να χρησιμοποιήσουν τη μέση γόμα της Pirelli. Λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή εικόνα των RB19, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτές παραμένουν φαβορί για την σημερινή μάχη της pole.

Πάντως, η χθεσινή ισορροπία δυνάμεων μοιάζει να επιβεβαιώθηκε και σήμερα, τουλάχιστον στο στεγνό. Οι Red Bull είναι ταχύτερες αλλά όχι για πολύ από τις Ferrari οι οποίες δείχνουν να βολεύονται μέχρι στιγμής με τα νέα Pirelli. Υπενθυμίζουμε ότι η ιταλική εταιρία έχει φέρει τα καινούργια της ελαστικά στο Σίλβερστοουν. Αυτά έχουν νέο, πιο ανθεκτικό σκελετό, ενώ η Pirelli έχει αυξήσει και τις πιέσεις τους.

Advertisement

Η Williams παρέμεινε ανταγωνιστική με τον Άλμπον να σημειώνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Βελτιωμένες σε σχέση με εχθές ήταν οι Aston Martin και Mercedes, ενώ πολύ καλή ήταν και η εικόνα των δύο Alpine.

Με λίγες ώρες να μας χωρίζουν από την μάχη της pole, όλα δείχνουν ότι αυτή επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις. Είτε διεξαχθεί σε βρεγμένο είτε σε στεγνό οδόστρωμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μ. Βρετανίας: Προεπισκόπηση
Ο Ράσελ σε ρόλο… Maverick!
F1 GP Μ. Βρετανίας: Νέα δεδομένα;