Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν εναντίον Χάμιλτον επεισόδιο νούμερο… (+video)

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερστάπεν εναντίον Χάμιλτον επεισόδιο νούμερο… (+video)

FORMULA 1

Φερστάπεν εναντίον Χάμιλτον επεισόδιο νούμερο… (+video)

FORMULA 1

Όποιο νομίζετε. Οι δύο μονομάχοι της επικής σεζόν του 2021 συναντήθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο της πίστας κατά το χθεσινό Sprint Shootout. Και φυσικά η ένταση ανέβηκε απότομα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τον καιρό που οι δύο πιλότοι μάχονταν σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Ωστόσο είναι φανερό ότι… οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.

Ο Χάμιλτον βρισκόταν σε γύρο προετοιμασίας για την τελευταία του γρήγορη προσπάθεια στο SQ1. Η ανάγκη για έναν καλό χρόνο ήταν επιτακτική καθώς ο Βρετανός μόλις είχε χάσει την προηγούμενη προσπάθειά του λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Ενώ ο Λιούις ετοιμαζόταν να επιταχύνει για την στροφή 10, όμως, ο Μαξ Φερστάπεν ερχόταν γρήγορα πίσω του, ολοκληρώνοντας δική του γρήγορη προσπάθεια.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes άργησε να ενημερώσει τον Χάμιλτον για τον επερχόμενο Φερστάπεν με αποτέλεσμα να χαλάσει ο γύρος του Ολλανδού. Φυσικά, ο Μαξ ήταν έξαλλος και προσπέρασε τον Χάμιλτον στην ευθεία των pits για να κόψει εμφανώς στην έξοδο της πρώτης στροφής. Κατά συνέπεια χάλασε και εκείνος με την σειρά του την τελευταία προσπάθεια του Χάμιλτον για να περάσει στο SQ2!

Περιέργως, οι αγωνοδίκες δεν τιμώρησαν κανέναν από τους δύο οδηγούς (!) για την κοκορομαχία αυτή. Ο Τότο Βολφ δεν συμφωνεί όμως. «Ήταν λάθος μας που δεν ειδοποιήσαμε εγκαίρως τον Λιούις. Ωστόσο η ενέργεια του Μαξ ήταν εκδικητική και έπρεπε να υπάρξει τιμωρία» δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Αυστριακό το επόμενο briefing των οδηγών στην Μεγάλη Βρετανία θα περιλαμβάνει και αυτό το θέμα. Ένα πράγμα, όμως, είναι σίγουρο. Ο απόηχος της σεζόν του 2021 παραμένει δυνατός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!
F1 GP Αυστρίας: 1-2 της Red Bull στο Sprint
Πέρεζ: Δείτε τον να δοκιμάζει το νέο Integra Type S! (+video)

Advertisement