Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Η Mercedes το 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Καναδά: Η Mercedes το 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Η Mercedes το 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές

FORMULA 1

Ο Λιούις Χάμιλτον ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes στο FP2. Ωστόσο η Παρασκευή του τριημέρου στον Καναδά έκρυβε αρκετές εκπλήξεις για ομάδες και οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Η… καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί και συγκεκριμένα από το FP1 το οποίο ουσιαστικά δεν έλαβε χώρα. Ο λόγος ήταν η βλάβη στο σύστημα CCTV της πίστας του Μόντρεαλ.

Κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών διακόπηκε έπειτα από μόλις πέντε λεπτά. Μέχρι την διακοπή ο Μπότας είχε προλάβει να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο ενώ η Alpine του Γκασλί είχε… προλάβει να εμφανίσει πρόβλημα. Για την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου οι διοργανωτές αποφάσισαν να επεκτείνουν το FP2 κατά μισή ώρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να συλλέξουν περισσότερα δεδομένα από όλες τις γόμες slicks. Βλέπετε παρά τη βαριά συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η βροχή δεν ήρθε παρά στο τελευταίο πεντάλεπτο του FP2.

Η κακή αρχή του τριημέρου της Alpine δεν σταμάτησε με τον Οκόν να παρκάρει την δική του A523 λόγω προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα. Επίσης και η PU της Ferrari στην Haas του Χούλκενμπεργκ παρέδωσε το πνεύμα. Έτσι ο Γερμανός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο FP2 πρόωρα. και στις δύο περιπτώσεις βγήκε κόκκινη σημαία.

Advertisement

Το μεγάλο στοίχημα για τις ομάδες ήταν η συμπλήρωση γύρων με όλες τις γόμες. Και οι περισσότερες το κατόρθωσαν αυτό. Οι δύο W14 σημείωσαν τους δύο ταχύτερους γύρους καθώς οι Χάμιλτον-Ράσελ έκαναν προσομοιώσεις κατατακτήριων στο τέλος της διαδικασίας.

Μικρές διαφορές

Η Red Bull ήταν ταχύτατη με όλες τις γόμες και ιδίως στον τρίτο τομέα που εκτείνεται από την φουρκέτα του Καζίνο μέχρι την ευθεία των pits. Οι Ferrari έδειξαν και εκείνες καλό ρυθμό ενώ είχαν και εξαιρετική τελική ταχύτητα.

Advertisement

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την ισορροπία δυνάμεων. Ωστόσο η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει τις Aston Martin-Ferrari και Mercedes αρκετά ανταγωνιστικές σε σχέση με την RB19. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στη σεζόν δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κάποιο από αυτά τα έξι μονοθέσια κατάφερνε να χωρίσει τις δύο Red Bull αύριο.

Advertisement

Το ερώτημα είναι ποιο από αυτά θα το καταφέρει. Η Ferrari έχει ξεκινήσει το τριήμερό της πολύ καλύτερα σε σχέση με εκείνο της Βαρκελώνης. Όμως και η Mercedes ήταν ξανά ανταγωνιστική τόσο με μικρό όσο και μεγάλο φορτίο καυσίμου.

Η Aston Martin είχε μία πιο χαμηλών τόνων παρουσία στο FP2. Εντούτοις ο Αλόνσο σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο πίσω από τον Σάινθ. Συνεπώς όλα παραμένουν ανοιχτά για αύριο. Ιδιαίτερα εάν η βροχή επισκεφτεί και πάλι την πίστα που φέρει το όνομα του Ζιλ Βιλνέβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!
F1 GP Καναδά: Προεπισκόπηση
Ντομενικάλι: Οι αγώνες της F1 θα παραμείνουν 24