Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!

FORMULA 1

Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν αποκάλυψε ότι επιθυμούσε κι εκείνος να συμμετάσχει στο event της Red Bull τον Σεπτέμβριο στο Nurburgring. Ωστόσο ο Χέλμουτ Μάρκο είχε… διαφορετική άποψη.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαμε γράψει χθες οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντάνιελ Ρικιάρντο θα οδηγήσουν τις RB7 και RB8 αντίστοιχα στο Red Bull Formula Nurburgring που θα λάβει χώρα στα πλαίσια του αγώνα των 12 ωρών της θρυλικής πίστας.

Αναμφίβολα αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση που δεν θα άφηνε αδιάφορο κανέναν οδηγό αγώνων. Και ο Φερστάπεν δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Μαξ είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα του να οδηγήσει ένα μονοθέσιο F1 στην ιστορική διαδρομή της Nordschleife. Ακόμη και εάν επρόκειτο μόνο για έναν γύρο επίδειξης. Δυστυχώς για εκείνον ο Χέλμουτ Μάρκο δεν συμμερίστηκε αυτόν τον ενθουσιασμό του.

Advertisement
Advertisement

«Ήθελα να το κάνω αλλά δεν με άφησε ο Χέλμουτ» αποκάλυψε ο Φερστάπεν μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν το καναδικό GP. «Ήξερε ότι θα προσπαθούσα να οδηγήσω στο όριο» σημείωσε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Δεν ήθελα να δημιουργήσω θέμα. Γνώριζα ότι θα είχαμε αυτό το event και αναφέρθηκε μία φορά ενώ καθόμασταν με τον Χέλμουτ. Μου είπε αμέσως: Όχι, όχι, όχι δεν θα το κάνεις αυτό!» συνέχισε ο Φερστάπεν.

Φυσικά ο Μαξ δεν ενδιαφέρεται τόσο για έναν ή δύο γύρους επίδειξης. Εκείνο που του δίνει κίνητρο είναι η κατάρριψη του ρεκόρ γύρου στη Nordschleife. Προς το παρόν αυτό ανήκει στον Τίμο Μπέρνανρντ ο οποίος το 2018 είχε σημειώσει με την Porsche 919 Hybrid Evo χρόνο 5 λεπτών και 19,55 δευτερολέπτων.

Advertisement

«Θα μου άρεσε να το κάνω αυτό ιδίως με μονοθέσιο F1. Βέβαια θα ήταν πολύ επικίνδυνο και μάλλον δεν επιτρέπεται κιόλας. Οπότε ίσως δοκίμαζα με αγωνιστικό GT3» δήλωσε ο Μαξ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull Showrun: Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο!
Φέτελ: Με την Red Bull στη Nordschleife! (+video)
Ο Ρικιάρντο «βγάζει στο σφυρί» τη McLaren 720S Spider