Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν επιστρέφει και ο Γκασλί στον τοίχο! (+video)

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν επιστρέφει και ο Γκασλί στον τοίχο! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν επιστρέφει και ο Γκασλί στον τοίχο! (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης στις ελεύθερες δοκιμές του ιαπωνικού Grand Prix. Οι Λεκλέρ και Νόρις συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Advertisement
Advertisement

Ήταν δύο περίοδοι δοκιμών στις οποίες είδαμε αρκετές ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Αρχικά ήταν η νέα C2 γόμα της Pirelli για το 2024 με την οποίαν έτρεξαν για ορισμένους γύρους όλοι οι οδηγοί.

Έπειτα ήταν η νέα onboard κάμερα -στην Mercedes του Χάμιλτον- η οποία δίνει στον θεατή καλύτερη αίσθηση της κλίσης του οδοστρώματος. Υπήρχαν, όμως, και σημαντικές αναβαθμίσεις τις οποίες ορισμένες ομάδες δοκίμασαν για πρώτη φορά στην Suzuka. Κυρίαρχη θέση είχε το νέο πάτωμα της SF-23 με το οποίο δοκίμασαν και οι δύο οδηγοί της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο ρυθμός των κόκκινων μονοθέσιων ήταν αξιοπρεπέστατος, μέχρι στιγμής, σε ένα σιρκουί το οποία θεωρητικά δεν τους ταιριάζει ιδιαίτερα. Ο Λεκλέρ σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, ενώ και τα μεγαλύτερα stints της Ferrari ήταν ικανοποιητικά.

Η ισορροπία δυνάμεων

Η πρώτη θέση, βέβαια, ήταν ρεζερβέ για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κυριάρχησε στο FP1 όντας ταχύτερος κατά 6 δέκατα από τον Σάινθ. Στο FP2 ήταν και πάλι πρώτος αν και η διαφορά του από τον δεύτερο Λεκλέρ ήταν αρκετά πιο μικρή.

Advertisement

Εντούτοις όλα δείχνουν ότι η Red Bull -η οποία έχει φέρει επίσης νέο πάτωμα στην Ιαπωνία- έχει, με τον Φερστάπεν τουλάχιστον, τον πρώτο λόγο μέχρι στιγμής. Η McLaren πέρασε το μεγαλύτερο του FP1 δοκιμάζοντας τα νέα ελαστικά της Pirelli αλλά και τα νέα upgrades στην MCL60. Όταν ο Νόρις φόρεσε τη μαλακή γόμα, όμως, ήταν αμέσως ταχύτατος. Στο FP2 ο Βρετανός ήταν τρίτος.

Advertisement

Τέταρτος ήταν ο Σάινθ μπροστά από τον Ράσελ. Η Mercedes δείχνει να μην έχει τον ρυθμό για την ώρα, ενώ ο Χάμιλτον δυσκολεύεται περισσότερο με το set-up σε σχέση με τον Ράσελ. Ένα μοτίβο το οποίο βλέπουμε συνεχώς μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Advertisement

Ο Αλόνσο τελείωσε την ημέρα με τον έκτο καλύτερο χρόνο. Εξαιρετική η εμφάνιση του έβδομου Άλμπον με την Williams να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, στον έναν γρήγορο γύρο. Ωστόσο ο Ταϊλανδός ήταν μάλλον απαισιόδοξος για το δυναμικό του μονοθέσιου σε μεγαλύτερα stints. Λίγο πριν το τέλος του FP2 ο Γκασλί είχε έξοδο στην δεύτερη Degner η οποία έφερε την διαδικασία στο τέλος της λίγο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2024: Για ποιους οδηγούς κλείνει η πόρτα;
Πιάστρι: Στην McLaren μέχρι και το 2026 (+video)
F1 GP Ιαπωνίας: Προεπισκόπηση