Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Παρατύπησε στο τεστ ελαστικών της Pirelli;

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Παρατύπησε στο τεστ ελαστικών της Pirelli;

FORMULA 1

Ferrari: Παρατύπησε στο τεστ ελαστικών της Pirelli;

FORMULA 1

Σύμφωνα με το γερμανικό Auto Motor und Sport ανταγωνίστριες ομάδες της Ferrari την κατηγορούν ότι παρατύπησε σε δοκιμές πριν και μετά το καναδικό GP.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia -έπειτα από την παραδοχή του Βασέρ ότι η SF-23 σχεδιάστηκε σε λάθος βάση- πιέζει για να κλείσει την ψαλίδα που την χωρίζει από την Red Bull.

Για τον λόγο αυτό οι αναβαθμίσεις της SF-23 έρχονται η μία μετά την άλλη από το ισπανικό GP και μετά. Στον Καναδά ο ρυθμός αγώνα των κόκκινων μονοθέσιων ήταν σαφώς βελτιωμένος. Επιπλέον οι Ιταλοί έχουν ετοιμάσει κι άλλα upgrades για το τριήμερο της Αυστρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το AMuS, υπάρχουν αρκετοί ψίθυροι δυσαρέσκειας στο paddock σχετικά με τις κινήσεις της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η Scuderia κατηγορείται ότι κατά το τεστ των νέων ελαστικών της Pirelli που προηγήθηκε του αγώνα στο Μόντρεαλ, βρήκε ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις αναβαθμίσεις της ώστε να αντλήσει δεδομένα για τη συμπεριφορά του μονοθέσιου με αυτές. Επιπροσθέτως, στην filming day μετά τον αγώνα στον Καναδά, οι αντίπαλοι της Ferrari την κατηγορούν ότι και πάλι ότι δοκίμασε τις αναβαθμίσεις που έφερε τελικά για τον αγώνα της Αυστρίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, οι κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν. Σε ότι αφορά το τεστ στο Φιοράνο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιούν όποιες ρυθμίσεις επιθυμούν εφόσον εκείνες έχουν εγκριθεί από την Pirelli. Στο θέμα της filming day -η οποία γίνεται για διαφημιστικούς σκοπούς- επίσης η Ferrari δεν παραβίασε το γράμμα του νόμου. Δηλαδή δεν έκανε κανονικές δοκιμές παρά επέλεξε το μονοθέσιο που συμμετείχε να φέρει τα νέα αναβαθμισμένα μέρη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Pirelli τρέμει τους Κινέζους ιδιοκτήτες της
Ferrari: Συνάντηση στο Μαρανέλο για τα λάθη του Καναδά (+video)
Πόσα έβγαλε ο Αλόνσο πουλώντας τη Ferrari Enzo του;