Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν οριακά την pole!

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν οριακά την pole!

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν οριακά την pole!

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole για τον αγώνα της Κυριακής για μόλις 5 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Λεκλέρ!

Advertisement
Advertisement

Οι αναβαθμισμένες Ferrari ήταν πολύ ανταγωνιστικές αλλά ο πρωταθλητής είχε την απάντηση στο τέλος. Τρίτος ο Σάινθ ενώ εντυπωσιακή ήταν και η Mclaren με τον τέταρτο Νόρις.

Πολλοί φοβόντουσαν για την βροχή που έδιναν οι μετεωρολογικές προβλέψεις. Εκείνη δεν ήρθε ποτέ ωστόσο ο κίνδυνος στο Red Bull Ring είχε άλλο όνομα. Ήταν τα όρια της πίστας στις στροφές 9 και 10 του τρίτου τομέα. Πολλοί οδηγοί έχασαν τους χρόνους τους λόγω του ότι έβγαλαν εκεί και τους 4 τροχούς εκτός, στους γρήγορους γύρους τους.

Advertisement
Advertisement

Θύμα αυτής της ιδιομορφίας έπεσε ο Σέρχιο Πέρεζ ο οποίος έμεινε εκτός Q3! Άσχημη εμφάνιση από τον Ράσελ ο οποίος έμεινε επίσης Q3 την στιγμή που ο Χάμιλτον ήταν πέμπτος. Άχρωμες οι Aston Martin με τον Στρολ να κερδίζει τον Αλόνσο. Εξαιρετικός ο 8ος σήμερα Χούλκενμπεργκ.

Q1: Οι Red Bull στην κορυφή

Στο Q1 η μάχη των οδηγών ήταν περισσότερο με… τα όρια της πίστας στις στροφές 9-10. Οι χρόνοι αρκετών πιλότων ακυρώθηκαν καθώς στις πρώτες τους προσπάθειες έβγαλαν και τους 4 τροχούς τους εκτός της λευκής γραμμής. Έτσι, μέχρι να βγει η κόκκινη σημαία λόγω της εξόδου του Μπότας ο Πιάστρι είχε τον πρώτο χρόνο.

Advertisement

Με την επανεκκίνηση της διαδικασίας ο Φερστάπεν πέρασε στην κορυφή. Δεύτερος ήταν ο Σάινθ ταχύτερος, όπως και στο FP1, του τρίτου Λεκλέρ. Αντιθέτως οι Πέρεζ, Ράσελ και Στρολ δεν κατάφεραν να γράψουν αμέσως ανταγωνιστικούς χρόνους. Τελικά, όμως, θα περνούσαν στο Q2, με τον Πέρεζ να σημειώνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μάλιστα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Τσουνόντα, Ζου, Σάρτζεντ, Μάγκνουσεν και Ντε Βρις.

Q2: Ο Πέρεζ εκτός ορίων!

Η μάχη με τα όρια της πίστα δεν σταμάτησε ούτε στο Q2. Οι Red Bull έκαναν αρχικά το 1-2 αλλά οι χρόνοι τους ακυρώθηκαν. Έτσι μετά τις πρώτες προσπάθειες ο Νόρις με την αναβαθμισμένη MCL60 ήταν πρώτος ενώ δεύτερος ήταν ο Χούλκενμπεργκ!

Advertisement

Ο Φερστάπεν  ήταν πιο προσεκτικός στην επόμενη προσπάθειά του και έτσι εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Q3. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, και με τον Πέρεζ καθώς οι αγωνοδίκες ακύρωσαν και τον δεύτερο χρόνο του. Το ίδιο συνέβη και με την πρώτη προσπάθεια του Ράσελ. Με δύο λεπτά να απομένουν οι Πέρεζ, Ράσελ και Στρολ ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας!

Advertisement

Από τους τρεις αυτούς οδηγούς μόνο ο Στρολ θα περνούσε στο Q3! Ο Πέρεζ είδε και τον τρίτο του χρόνο να ακυρώνεται ενώ ο Ράσελ απλώς δεν είχε το ρυθμό! Ο Οκόν έμεινε επίσης εκτός λόγω παραβίασης των ορίων ενώ οι Πιάστρι και Μπότας συμπλήρωσαν την πεντάδα που δεν συνέχισε στο Q3! Αντιθέτως ο Άλμπον κατάφερε και πάλι να περάσει!

Q3: Ο Φερστάπεν την pole στο νήμα

Η πρώτη προσπάθεια του Φερστάπεν ήταν καθαρή και στα 64,5 δευτερόλεπτα. Ο Λεκλέρ ήταν 2 δέκατα αργότερος του και ο Σάινθ δύο ακόμη πιο πίσω. Πολύ κοντά στον χρόνο του Ισπανού ήταν εκείνος του Νόρις ο οποίος πετούσε και πάλι με την αναβαθμισμένη MCL60. Πέμπτος ήταν ο Χάμιλτον, ταχύτερος του Αλόνσο.

Οι Άλμπον και Στρολ έχασαν τους χρόνους των προσπαθειών τους για- τι άλλο;- παραβίαση των ορίων της πίστας. Έτσι, φτάσαμε στα τελευταία 2 λεπτά της διαδικασίας με 9 από τα 1ο μονοθέσια στην πίστα. Ο Φερστάπεν ήταν σχετικά συντηρητικός στην τελευταία του προσπάθεια.

Ακόμη κι έτσι, όμως, κατάφερε να πάρει την pole από τον Λεκλέρ ο οποίος τα έδωσε όλα στο τέλος. Ο Φερστάπεν πήρε την 6η φετινή του pole ενώ οι δύο Ferrari ήταν έπειτα από αρκετούς αγώνες πολύ ανταγωνιστικές.

Upd: Μετά το τέλος της διαδικασίας οι αγωνοδίκες κάλεσαν τον Φερστάπεν να απαντήσει για περιστατικό παρεμπόδισης του Μάγκνουσεν κατά το Q1. Τελικά, έπειτα από τις καταθέσεις και των δύο οδηγών, δεν τιμώρησαν τον Ολλανδό καθώς η συγκεκριμένη προσπάθεια του Μάγκνουσεν είχε ακυρωθεί έτσι κι αλλιώς λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Έτσι, ο Φερστάπεν κράτησε την πρώτη θέση εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Supermax εναντίον… Yukinator! (+video)
F1 GP Αυστρίας: Προεπισκόπηση
Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!