Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Supermax εναντίον… Yukinator! (+video)

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Supermax εναντίον… Yukinator! (+video)

FORMULA 1

Red Bull: Supermax εναντίον… Yukinator! (+video)

FORMULA 1

Λίγες ημέρες πριν τον εντός έδρας αγώνα της στην Αυστρία, η Red Bull έστησε μία ιδιότυπη μονομαχία μεταξύ δύο παλιών μας γνώριμων!

Advertisement
Advertisement

Σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή εντός του ορυχείου Erzberg δύο Mega Trucks μονομάχησαν μέχρι… τελικής πτώσεως για τη νίκη!

Τα ονόματα των δύο οδηγών τους ήταν Supermax και Yukinator και δεν ήταν άλλοι από τους Μαξ Φερστάπεν και Γιούκι Τσουνόντα. Το Mega Truck του πρώτου βαμμένο στα χρώματα της Red Bull και του δεύτερου σε εκείνα της AlphaTauri. Ο αγώνας είχε κάθε επισημότητα μιας και οι δύο μονομάχοι έδωσαν πρώτα μάχη για την pole position. Σε αυτήν ο Supermax επικράτησε για σχεδόν 3 δευτερόλεπτα επί του αντιπάλου του.

Advertisement
Advertisement

Στον αγώνα, όμως, ο Ιάπωνας terminator πήρε την εκδίκησή του! Ξεκίνησε καλύτερα από τον αντίπαλό του και πέρασε πρώτος μετά την εκκίνηση. Τα πράγματα πήγαν ακόμη χειρότερα για τον Superman με τον κινητήρα του να εμφανίζει διαλείψεις. Έτσι, ο Yukinator πήρε πρώτος της καρό σημαία! Φήμες για δολιοφθορά του Yukinator στον κινητήρα του Supermax κρίνονται ως αυστηρά αναληθείς…

Mega Trucks

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τους Φερστάπεν και Τσουνόντα με μονοθέσια της F1. Ωστόσο οι δύο πιλότοι μπήκαν αμέσως στο νόημα της οδήγησης των Mega Trucks.

Βέβαια υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την F1. Μπορεί τα Mega Trucks να είναι πιο ελαφριά από τα Monster Trucks, με αποτέλεσμα να κάνουν μεγαλύτερα άλματα και να κινούνται πιο γρήγορα. Ωστόσο ένας τροχός τους μόνο ζυγίζει κάτι λιγότερο από ένα μονοθέσιο F1!

Advertisement

Ο V8 που φέρουν στο πίσω μέρος αποδίδει 500 ίππους ενώ λόγω του υψηλού κέντρου βάρους ο κίνδυνος ανατροπής είναι πολύ μεγάλος. Εντούτοις οι δύο rookies τα πήγαν περίφημα στην δοκιμασία. Ο Supermax θα ήθελε ίσως να πάρει το αίμα του πίσω στο μεγάλο event της Red Bull τον Σεπτέμβριο στο Nurburgring. Όλα δείχνουν, όμως, ότι μόνο ο Yukinator θα τρέξει παρέα με τους Φέτελ και Ρικιάρντο εκεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 fun: Οι οδηγοί της F1 ως… νταλικέρηδες
Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!
Μπότας: Ο Bot-Ass επέστρεψε!