Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση

FORMULA 1

Έπειτα από διάλειμμα δύο εβδομάδων η F1 επιστρέφει με τον τρίτο αγώνα της σεζόν στον Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Advertisement
Advertisement

Στην έδρα των Όσκαρ Πιάστρι και Ντάνιελ Ρικιάρντο, η Red Bull θα προσπαθήσει να κάνει το τρίτο συνεχόμενο 1-2 της στην φετινή σεζόν.

Ίσως η Ferrari με τον Λεκλέρ και τον Σάινθ -ο οποίος επιστρέφει- να προβληματίσει την μία RB20 του Πέρεζ. Ωστόσο οι Ιταλοί θα χρειαστούν και την συνδρομή της τύχης για να τα βάλουν με την Red Bull του Φερστάπεν. Στην επόμενη κατηγορία των τριών ομάδων με PU Mercedes, η μάχη αναμένεται να διεξαχθεί κυρίως μεταξύ των McLaren και Αλόνσο.

Από τις ομάδες του midfield η Williams θα μονομαχήσει με την RB F1 για τις τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις. Ίσως στη μάχη να μπει και η Haas η οποία έχει παρουσιαστεί αρκετά καλύτερη από ότι περιμέναμε. Ιδίως εάν ο Χούλκενμπεργκ κάνει μία από τις -συνήθεις πλέον- εξαιρετικές του επιδόσεις στις κατατακτήριες.

Χαρακτηριστικά σιρκουί

Advertisement
Advertisement

Το 5,278 χιλιομέτρων σιρκουί του Albert Park αποτελείται από δημόσιους δρόμους περιμετρικά της ομώνυμης λίμνης. Αντικατέστησε την περίφημη πίστα της Αδελαΐδας το 1996 ως τόπος διεξαγωγής του Αυστραλιανού Grand Prix φιλοξενώντας το έκτοτε ανελλιπώς.

Η πίστα μετά τις αλλαγές του 2022 στη διαδρομή της έχει γίνει αρκετά πιο γρήγορη από ότι στο παρελθόν. Τα set-up θα προσανατολίζονται περισσότερο προς την παραγωγή χαμηλού φορτίου κάθετης δύναμης. Και φέτος θα υπάρχει η τέταρτη ζώνη DRS στην νέα πίσω ευθεία.

Η Pirelli φέρνει τις τρεις πιο μαλακές γόμες του φάσματός της. Οι C3, C4 και C5 θα χρησιμοποιηθούν ως σκληρή, μέση και μαλακή αντίστοιχα. Η άσφαλτος είναι αρκετά λεία και η φθορά των ελαστικών μικρή. Έτσι, ο αγώνας βγαίνει σχετικά εύκολα με μία στάση στα pits.

Advertisement

To 2022 στο GP είχε κυριαρχήσει ο Λεκλέρ με την Ferrari ενώ πέρσι ο Φερστάπεν θριάμβευσε σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Η καρό σημαία πέφτει έπειτα από 58 γύρους.

Τηλεοπτική κάλυψη

Το τριήμερο θα καλυφθεί ολόκληρο, ζωντανά από τον ANT1+ και ετεροχρονισμένα από τον ANT1. Οι ώρες μετάδοσης κάθε περιόδου είναι:

  • Παρασκευή 22/03
    03:30: FP1
    07:00: FP2
  • Σάββατο 23/03
    03:30: FP3
    07:00: Κατατακτήριες δοκιμές
  • Κυριακή 24/03
    06:00: Αγώνας
Advertisement