Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas: Παρουσίασε το μονοθέσιο του 2024 (+video)

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas: Παρουσίασε το μονοθέσιο του 2024 (+video)

FORMULA 1

Haas: Παρουσίασε το μονοθέσιο του 2024 (+video)

FORMULA 1

Η αμερικανική ομάδα έγινε η πρώτη που αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει στο πρωτάθλημα του 2024.

Advertisement
Advertisement

Το μονοθέσιο είναι η Haas VF-24 και καλείται να βοηθήσει την ομάδα στο να γυρίσει σελίδα έπειτα από τρεις απογοητευτικές σεζόν.

Η Haas περνάει μία μεταβατική περίοδο έπειτα από την αλλαγή στην ηγεσία της. Ο Γκουένθερ Στάινερ αποτελεί εδώ και έναν μήνα παρελθόν και στην θέση του -τουλάχιστον σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι- έχει έρθει ο Αγιάο Κομάτσου. Ωστόσο ο Ιάπωνας δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την φετινή πορεία της Haas.

Advertisement
Advertisement

«Σίγουρα είναι πάντα συναρπαστική η στιγμή της παρουσίασης ενός νέου μονοθέσιου. Εντούτοις παραμένουμε ρεαλιστές σε ότι αφορά τις προσδοκίες μας από την VF-24. Πιστεύω ότι στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν θα είμαστε προς το τέλος της κατάταξης. Αν όχι τελευταίοι» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας.

Πιο αισιόδοξος ήταν ο ιδιοκτήτης, Τζιν Χάας. «Ανυπομονώ να δω την VF-24 στην πίστα. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι με τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν έχουμε ένα εξαιρετικό οδηγικό δίδυμο. Κατά την χειμερινή διακοπή κάναμε τα πάντα για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Σύντομα θα δούμε πώς τα πήγαμε» δήλωσε ο Αμερικανός.

Επιρροές από την RB19

Advertisement

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η Haas δεν αποκάλυψε πλήρως το νέο της αγωνιστικό. Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με την SF-23 εντοπίζεται στην περιοχή των πλαϊνών και των ψυγείων. Εκεί φαίνονται οι επιρροές από την προσέγγιση της Red Bull.

Advertisement

Διαφορές υπάρχουν επίσης στην αεροεισαγωγή πάνω από το κόκπιτ αλλά και στην πίσω πτέρυγα. Ωστόσο η εμπρός πτέρυγα είναι ίδια με την περσινή. Στην εμπρός ανάρτηση έχουν διατηρηθεί οι ράβδοι ώθησης.

Τέλος η Haas ανακοίνωσε την προαγωγή του Αντρέα ντε Τσόρντο στην θέση του τεχνικού διευθυντή. Πλέον η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση στελέχους το οποίο θα καλύψει την θέση του αρχισχεδιαστή που είχε ο Ιταλός μέχρι πρότινος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάας: Ντροπιαστική η 10η θέση!
Στάινερ: Τέλος από την Haas!
McLaren: Ακούστε την MCL38 να παίρνει μπροστά (+video)