FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι την pole του Sprint!

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι την pole του Sprint!

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Ο Πιάστρι την pole του Sprint!

FORMULA 1

Οι McLaren εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Φερστάπεν στο Q3 και σημείωσαν το 1-2 για την εκκίνηση του Sprint!

Advertisement
Advertisement

Πρώτος, μάλιστα, πλασαρίστηκε ο καταπληκτικός rookie Όσκαρ Πιάστρι ο οποίος δεν λύγισε στην πίεση της στιγμής σε αντίθεση με τον Λάντο Νόρις.

Έτσι, μόλις στον 17ο αγώνα της καριέρας του ο νεαρός από την Μελβούρνη κατάφερε να πάρει και την πρώτη pole της καριέρας του. Ακόμη κι αν πρόκειται για εκείνην του Sprint. Ήταν μία μεγάλη δικαίωση τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα του η οποία έχει βελτιωθεί περισσότερο από κάθε άλλη κατά τη διάρκεια της σεζόν! Ο Φερστάπεν έκανε λάθος στην πρώτη του προσπάθεια κατά το Q3 και ο χρόνος του ακυρώθηκε.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η δεύτερη προσπάθειά του ήταν πιο συντηρητική και αρκετή μόνο για την 3η θέση. Τέταρτος ήταν ο Ράσελ, μπροστά από τις Ferrari των Σάινθ και Λεκλέρ. Φανταστική και η 7η θέση του Χούλκενμπεργκ.

Λόγω του ότι το GP είχε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και για λόγους ελέγχου της συμπεριφοράς των ελαστικών -ίσως και για προπόνηση στα όρια της πίστας- δόθηκε στους οδηγούς ένα έξτρα δεκάλπετο εγκλιματισμού πριν το Sprint Shootout. Αυτό καθυστέρησε κατά 20 λεπτά την έναρξη της διαδικασίας.

SQ1: Εύκολα ή δύσκολα

Παρά το έξτρα δεκάλεπτο εγκλιματισμού τα όρια τις πίστας εξακολούθησαν να προβληματίζουν πολλούς οδηγούς. Όχι βέβαια τον Φερστάπεν που ήταν άνετα πρώτος. Απροβλημάτιστα πέρασαν και οι McLaren.

Advertisement

Οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι συνδυασμοί πέρασαν εύκολα ή δύσκολα στην δεύτερη περίοδο. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Στρολ, Άλμπον, Τσουνόντα, Μάγκνουσεν και Σάρτζεντ.

SQ2: Έξω ο Χάμιλτον

Advertisement

Στην δεύτερη περίοδο ο Νόρις σημείωσε τον πρώτο χρόνο αρχικά με τους Φερστάπεν και Πιάστρι πίσω του. Και πάλι είχαμε αρκετές ακυρώσεις χρόνων πράγμα που άσκησε μεγάλη πίεση σε αρκετούς οδηγούς.

Ο Σάινθ, μάλιστα, ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας και θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός στην τελευταία του προσπάθεια. Ο Ισπανός τα κατάφερε τελικά όχι όμως και ο Χάμιλτον που έχασε δύο χρόνους για παραβίαση των ορίων. Έτσι ο Βρετανός έμεινε εκτός όπως και οι Γκασλί, Μπότας, Λώσον και Ζου.

SQ3: Η πρώτη του Πιάστρι!

Advertisement

Η πρώτη προσπάθεια του Φερστάπεν ήταν ταχύτατη αλλά ο χρόνος ακυρώθηκε για παραβίαση των ορίων στην στροφή 5. Έτσι αυτό άνοιξε τον δρόμο στους Νόρις και Πιάστρι οι οποίοι σημείωσαν αρχικά το 1-2. Τρίτος ήταν ο Πέρεζ, ενώ η πρώτη προσπάθεια του Λεκλέρ ακυρώθηκε επίσης.

Ο Φερστάπεν ήταν ίσως υπέρ το δέον προσεκτικός στον δεύτερο γύρο του και αυτό τον περιόρισε στην τρίτη θέση εκκίνησης. Αντιθέτως ο Πιάστρι φύλαξε το καλύτερο για το τέλος και πήρε την πρώτη pole της καριέρας του κερδίζοντας τον πολύ πιο έμπειρο Νόρις!

Έτσι οι δύο McLaren κλείδωσαν την πρώτη σειρά εκκίνησης. Θα καταφέρει μία εκ των δύο να κερδίσει τον Φερστάπεν και στο Sprint; Η απάντηση στις 20:30 ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Κατάρ: Προεπισκόπηση
F1 GP Κατάρ: Η pole του αγώνα στον Φερστάπεν!
Στρολ: Η αποτυχία φέρνει νεύρα (+video)