Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Albert Park: Μέχρι και το 2035 στο πρόγραμμα

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Albert Park: Μέχρι και το 2035 στο πρόγραμμα

FORMULA 1

Albert Park: Μέχρι και το 2035 στο πρόγραμμα

FORMULA 1

Το Grand Prix Αυστραλίας στην Μελβούρνη θα παραμείνει στο καλεντάρι της F1 μέχρι και το 2035, όπως έγινε σήμερα γνωστό. Η πίστα του Albert Park θα φιλοξενεί από το 2023, μάλιστα, και αγώνες F2 και F3. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες του σιρκουί δεσμεύτηκαν για περισσότερες αναβαθμίσεις στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα της Μελβούρνης έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Formula 1. Από το 1996 όλα τα GP Αυστραλίας έχουν φιλοξενηθεί εκεί ενώ σε πολλές περιπτώσεις στο Albert Park διεξαγόταν ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν. Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες δεν είχαμε αγώνα στην Μελβούρνη, ήταν λόγω της πανδημίας του Covid-19, κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το παρόν συμβόλαιο της πίστας έληγε το 2025. Όμως, οι παράγοντες της Μελβούρνης ήθελαν να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό την μακροχρόνια παραμονή της πίστας στο καλεντάρι. Οι βασικοί λόγοι για αυτό ήταν δύο. Ένας στο εσωτερικό της χώρας και ένας στο εξωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, είχαν αρχίσει να πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την πόλη του Sydney η οποία προετοιμαζόταν να κάνει προσφορά ώστε “να αρπάξει” τον αγώνα μέσα από τα χέρια της Μελβούρνης. Σε ότι αφορά τους εξωτερικούς λόγους αυτοί είναι γνωστοί εδώ και αρκετό καιρό. Η Formula 1 επεκτείνεται συνεχώς με όλο και περισσότερες χώρες να ερίζουν για μια θέση στο πρόγραμμα.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Stefano Domenicali είχε μεταβεί, μάλιστα, στην Νότια Αφρική ώστε να σφραγίσει την συμφωνία με το Kyalami για το 2023 και μετά. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διεξαγωγή του GP Νοτίου Αφρικής τον Απρίλιο. Όπως γίνεται αντιληπτό ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και το Albert Park ήθελε να διασφαλίσει το μέλλον του αγώνα στη Μελβούρνη μια ώρα αρχύτερα.

Οι αναβαθμίσεις της πίστας θα συνεχιστούν

Advertisement

Στα πλαίσια της ανανέωσης οι υπεύθυνοι της πίστας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις του Albert Park ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία για τους φιλάθλους και τις ομάδες. Η αρχή είχε ήδη γίνει πριν τον φετινό αγώνα. Αρκετά σημεία της διαδρομής είχαν αναμορφωθεί ώστε να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα.

Οι επόμενες αλλαγές θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον χώρο του paddock και του pitlane. Οι εγκαταστάσεις στην Μελβούρνη είναι αρκετά παλιές. Ο εκσυγχρονισμός τους θα γίνει σταδιακά ώστε να βοηθήσει το έργο των ομάδων και των οδηγών κατά τη διάρκεια του GP.

Advertisement

Επιπλέον, το 2023 θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην Μελβούρνη και οι αγώνες των πρωταθλημάτων F2 και F3. Λόγω των υψηλών εξόδων μετακίνησης στην Αυστραλία, οι ομάδες αυτών των πρωταθλημάτων δεν ταξίδευαν εκεί όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη χρονιά.

Ο αγώνας αυτός ήταν ανέκαθεν από τους αγαπημένους τον φιλάθλων, των οδηγών και των ομάδων. Η Μελβούρνη είναι μία καταπληκτική, εξαιρετικά ζωντανή πόλη που ταιριάζει άριστα με το σπορ μας” δήλωσε ο Stefano Domenicali.

Advertisement

Η επιστροφή της Μελβούρνης στο πρόγραμμα του 2022 συνοδεύτηκε από ρεκόρ θεατών. Συνολικά 420.000 φίλοι του σπορ παρακολούθησαν το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα. Το μέλλον του αγώνα στο Albert Park διαγράφεται ευοίωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Verstappen: Οι… αναποδιές συμβαίνουν
F1 2023: Μέσα η Νότια Αφρική – Έξω το Βέλγιο;
Leclerc: Πιστεύω ακόμη στην ομάδα