Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σ. Αραβίας: Αχτύπητος Φερστάπεν στην Τζέντα!

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σ. Αραβίας: Αχτύπητος Φερστάπεν στην Τζέντα!

FORMULA 1

F1 GP Σ. Αραβίας: Αχτύπητος Φερστάπεν στην Τζέντα!

FORMULA 1

Ο πρωταθλητής κατέκτησε και την δεύτερη pole της χρονιάς με τους υπόλοιπους να περιορίζονται στην μάχη της δεύτερης θέσης.

Advertisement
Advertisement

Για τον Ολλανδό ήταν αρκετή η πρώτη του προσπάθεια στο Q3 ώστε να πάρει την 34η pole της καριέρας του. Δεύτερος ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες ο Λεκλέρ με μία φανταστική προσπάθεια στο τέλος.

Ο Πέρεζ ήταν τρίτος, μπροστά από τον Αλόνσο. Εξαιρετική η εμφάνιση του Πιάστρι ο οποίος κέρδισε τον Νόρις. Κακές οι επιδόσεις των Mercedes.

Στο FP3 ο Φερστάπεν επανήλθε στην κορυφή της κατάταξης με τον Λεκλέρ πίσω του. Στην τρίτη περίοδο έκανε το ντεμπούτο του με την Ferrari και ο Όλιβερ Μπέρμαν αντικαθιστώντας τον Κάρλος Σάινθ.

Q1: Χωρίς εκπλήξεις

Advertisement
Advertisement

Ο Φερστάπεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό από το FP3 πετυχαίνοντας τον πρώτο χρόνο στο Q1. Δεύτερος ήταν ο Στρολ, έχοντας κάνει, όμως, μία επιπλέον προσπάθεια. Στην πραγματικότητα δεύτερος ήταν ο Πέρεζ ο οποίος απείχε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον teammate του.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι… συνήθεις ύποπτοι. Οι δύο Stake F1 και οι δύο Alpine έχοντας για παρέα τον Σάρτζεντ. Ο Ζου είχε ατύχημα στο FP3 και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών του δεν πρόλαβε να σημειώσει χρόνο.

Q2: Οριακά εκτός ο Μπέρμαν

Το ξεκίνημα του Q2 σημαδεύτηκε από το πρόβλημα στην PU του Χούλκενμπεργκ ο οποίος πάρκαρε την Haas του στην άκρη προκαλώντας προσωρινή διακοπή με δέκα λεπτά να απομένουν. Μέχρι τότε μόλις τέσσερις οδηγοί είχαν προλάβει να σημειώσουν χρόνο, με τον Ράσελ ταχύτερο.

Advertisement

Σύντομα ο Βρετανός θα εκτοπιζόταν από τους Φερστάπεν και Πέρεζ. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο γύρος του Αλόνσο ο οποίος ήταν μόλις 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου από εκείνον του Φερστάπεν, φέρνοντάς τον δεύτερο.

Οι δύο οδηγοί θα παρέμεναν στην κορυφή μέχρι το τέλος, ενώ στο Q2 οι McLaren έκαναν για πρώτη φορά στο τριήμερο αισθητή την παρουσία τους. Εκτός θα έμεναν, εκτός του Χούλκενμπεργκ, οι Μπέρμαν (οριακά), Άλμπον, Μάγκνουσεν και ο απογοητευτικός Ρικιάρντο.

Q3: Αρχηγού παρόντος

Advertisement

Ο Φερστάπεν ξεκίνησε με τρεις μοβ (δηλαδή ταχύτερους όλων) τομείς και πήρε την πρώτη θέση έπειτα από τις αρχικές προσπάθειες.Τρία δέκατα πίσω του πλασαρίστηκε ο Πέρεζ ενώ ο Αλόνσο έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει τις Red Bull. Ο Ισπανός ήταν τρίτος αλλά μισό δευτερόλεπτο αργότερος του Φερστάπεν.

Αρκετά κακή ήταν και η πρώτη προσπάθεια του Λεκλέρ η οποία τον έφερε μόλις τέταρτο, οκτώ δέκατα πίσω από την πρώτη θέση. Οι δύο Mercedes και ο Νόρις έκαναν τις πρώτες τους προσπάθειες με χρησιμοποιημένα soft.

Ωστόσο και με τα φρέσκα soft οι W15 έδειξαν να υστερούν σημαντικά των McLaren. Στην εσωτερική μάχη των MCL38 ο Πιάστρι επικράτησε του Νόρις. Καταπληκτική ήταν η τελευταία προσπάθεια του Λεκλέρ που τον έφερε δεύτερο. Όσο για τον Φερστάπεν μπορεί να μην κατάφερε να βελτιώσει στον δεύτερο γύρο του. Κι εκείνος, όμως, θα ήταν αρκετός για να του δώσει την pole.

Advertisement