Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αλλαγές στην στροφή 1 του Silverstone (+video)

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αλλαγές στην στροφή 1 του Silverstone (+video)

FORMULA 1

F1: Αλλαγές στην στροφή 1 του Silverstone (+video)

FORMULA 1

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το τρομακτικό ατύχημα του Ζου κατά την περσινή πρώτη εκκίνηση στο Silverstone. Το ίδιο ισχύει και για τους υπεύθυνους της βρετανικής πίστας.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του σιρκουί, Στιούαρτ Πριγκλ η έξοδος διαφυγής της πρώτης στροφής θα αλλάξει. Στόχος να αποφευχθούν περιστατικά σαν εκείνο του Ζου στο μέλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κινέζος της Alfa Romeo είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα με τους Γκασλί και Ράσελ λίγες στιγμές μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων. Ο Γκασλί είχε ακουμπήσει την Mercedes του Ράσελ η οποία με τη σειρά της, γυρνώντας, είχε επαφή με την Alfa Romeo του Ζου που βρισκόταν παραδίπλα.

Advertisement
Advertisement

Η ταχύτητα της W13 αλλά και η γωνία υπό την οποίαν έγινε η επαφή είχαν γυρίσει την Alfa Romeo. Το αγωνιστικό προσγειώθηκε ανάποδα με το roll-hoop του να αποκολλάται έπειτα από μερικά μέτρα.

Όμως ο κίνδυνος δεν είχε περάσει ακόμη για τον Ζου. Τα πρώτα μέτρα της εξόδου διαφυγής στην στροφή 1 αποτελούνται από άσφαλτο. Στη συνέχεια, όμως, εκτείνεται η παραδοσιακή αμμοπαγίδα μέχρι και τα προστατευτικά ελαστικά.

Advertisement

Η Alfa Romeo του Ζου μόλις έφτασε στα χαλίκια άρχισε τις περιστροφές. Εκτινάχθηκε, μάλιστα, πάνω από τον τοίχο ελαστικών και προσγειώθηκε υπό γωνία μεταξύ της μπαριέρας και του φράχτη που βρίσκεται πριν την κερκίδα. Από θαύμα κανείς δεν τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.

Πλέον οι υπεύθυνοι της πίστας θα καταργήσουν τελείως την αμμοπαγίδα της στροφής 1. Έτσι η έξοδος διαφυγής θα αποτελείται αποκλειστικά από άσφαλτο.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Πριγκλ αυτή η αλλαγή θα αποτρέψει την επανάληψη ενός παρόμοιου περιστατικού. Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος έχουν αλλάξει και οι προδιαγραφές των roll-hoops λόγω του ατυχήματος Ζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1
Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση
Η Alfa Romeo έβγαλε ξανά την F1 στους δρόμους