Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση

FORMULA 1

Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση

FORMULA 1

Ο Max Verstappen εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους πειραματισμούς που κάνει η F1 στην διάρθρωση του τριημέρου των Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκαθεν έλεγε χωρίς δεύτερες σκέψεις την άποψή του. Ακόμη και τώρα που είναι το αδιαμφισβήτητο «πρόσωπο» του σπορ.

Έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της F1, Stefano Domenicali είναι φανερές οι δύο προτεραιότητες που έχουν οι ιθύνοντες. Από τη μία σταδιακή αύξηση των αγώνων. Από την άλλη, προσπάθεια για τόνωση του ενδιαφέροντος σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Ήδη θα δούμε μία δοκιμαστική εκδοχή στον αγώνα του Μπακού σε δύο εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement

Οι κατατακτήριες για τον αγώνα θα διεξαχθούν το απόγευμα της Παρασκευής. Παράλληλα, το Σάββατο θα ανήκει στο Sprint. Αντί για FP2 θα έχουμε το πρωί κατατακτήριες για τον σύντομο αγώνα λίγων γύρων του απογεύματος.

Ωστόσο ο Verstappen δεν υποστηρίζει την ιδέα αυτή και ας έχει κερδίσει τρεις από τους έξι αγώνες Sprint των τελευταίων δύο ετών. «Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες Sprint ανήκουν στο DNA της F1» δήλωσε ο πρωταθλητής.

Διήμερο αντί για τριήμερο;

«Στην F1 πρέπει να εξάγεις το μέγιστο από το μονοθέσιο σου το Σάββατο και έπειτα να έχεις μία καταπληκτική Κυριακή» συνέχισε. «Πιστεύω ότι το θέαμα στην πίστα είναι μέχρι στιγμής εξαιρετικό. Εκείνο που θέλουμε είναι περισσότερες ομάδες ικανές για νίκες και αυτόματα θα δούμε καλύτερο θέαμα. Θα είναι το κάτι άλλο» σημείωσε.

Advertisement

Ο Verstappen πιστεύει ότι όλες αυτές οι αλλαγές απλώς επιβαρύνουν το τριήμερο χωρίς να προσφέρουν, ουσιαστικά, κάτι θετικό. «Καταλαβαίνω ότι θέλουν να δώσουν ενδιαφέρον σε όλο το τριήμερο ωστόσο, ίσως θα έπρεπε απλώς να περιορίσουμε τα τριήμερα σε Σαββατοκύριακα αντί αυτού. Έτσι κι αλλιώς οδεύουμε προς 24 ή 25 αγώνες ανά σεζόν. Εάν προσθέσουμε και άλλα πράγματα τότε απλώς δεν θα αξίζει τον κόπο» υπογράμμισε.

Advertisement

Ο Verstappen ολοκλήρωσε λέγοντας ότι μπορεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να είναι η ζωή του αλλά δεν σκοπεύει να τρέχει μέχρι τα 40 του όπως έκαναν οι Alonso και Raikkonen. «Θέλω να κάνω και άλλα πράγματα στη ζωή μου» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ο Leclerc σκέφτεται να μετακομίσει;
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull
Alonso: Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη

Advertisement