Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1

FORMULA 1

Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1

FORMULA 1

Ο CEO της ιταλικής εταιρίας, Jean-Philippe Imparato δήλωσε ότι η αποχώρηση της Alfa Romeo από την F1 στο τέλος του 2023 δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo μπαίνει στο πέμπτο έτος της συνεργασίας της με την Sauber στην F1. Όλα δείχνουν ότι θα είναι και το τελευταίο, έπειτα από την συμφωνία της ελβετικής ομάδας με την Audi.

Ωστόσο, ο Jean-Philippe Imparato δήλωσε ότι η Alfa εξετάζει ακόμη τις επιλογές της για την διατήρηση της παρουσίας της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και -γιατί όχι;- ακόμη και στην F1. «Δεν είμαστε σίγουροι ακόμη για το αν θα αφήσουμε την F1 μετά από αυτή τη σεζόν» δήλωσε ο Imparato. «Θα λάβουμε την τελική μας απόφαση προς το τέλος του Ιουνίου» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa δίνει μεγάλη σημασία στην απήχηση που έχει το σπορ. Ιδιαίτερα σε αγορές που την ενδιαφέρουν, όπως εκείνη των ΗΠΑ. Και αυτό το αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ο υπεύθυνος στρατηγικής της εταιρίας, Cristiano Fiorio. «Έχουμε τρεις αγώνες εκεί σε τρεις διαφορετικές πολιτείες. Το Miami, επί παραδείγματι, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σχεδόν το 20% των πωλήσεών μας στις ΗΠΑ γίνεται στην πολιτεία της Florida».

Εξίσου σημαντική είναι και η αγορά της Κίνας. Την καλύτερη διαφήμιση εκεί για την Alfa Romeo κάνει, φυσικά, ο Guanyu Zhou. «Ο Zhou προσπαθούσε να δώσει κίνητρο στους πωλητές μας στην Κίνα ερχόμενος σε επικοινωνία μαζί τους. Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του Bottas» δήλωσε ο Imparato.

Advertisement

Και οι στόχοι της ομάδας για το 2023; «Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε ψηλότερα από ότι πέρσι. Αλλά και εάν τερματίζαμε και πάλι έκτοι στους κατασκευαστές θα ήμουν ευχαριστημένος» δηλώνει ο CEO της Alfa Romeo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Αποχώρηση της F1 από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ferrari SF-23: Μπορεί να φέρει την Scuderia στην κορυφή; (+video)
FIA: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση δηλώσεων στους οδηγούς

Advertisement