Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Alfa Romeo έβγαλε ξανά την F1 στους δρόμους

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alfa Romeo έβγαλε ξανά την F1 στους δρόμους

FORMULA 1

Η Alfa Romeo έβγαλε ξανά την F1 στους δρόμους

FORMULA 1

Πέρσι στο τιμόνι ήταν ο Bottas, φέτος θα είναι ο Zhou Guanyu. Η Alfa Romeo C45 αφήνει τις πίστες της F1 και ταράζει τους κεντρικούς δρόμους της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, για την ακρίβεια στις 24 Ιουνίου του 2022 -ακριβώς 112 χρόνια από την ίδρυση της Alfa Romeo- ο Valtteri Bottas και η Alfa Romeo F1 Team προσέφεραν ένα μοναδικό ξύπνημα στους κατοίκους του Μιλάνο.

Ο Φινλανδός είχε οδηγήσει το μονοθέσιο της ομάδας στους άδειους δρόμους της πόλης που μόλις ξεκίναγε την ημέρα της. Ένας πραγματικά ιδιαίτερος τρόπος για να γιορτάσει η εταιρία τα γενέθλιά της. Τώρα, η Alfa Romeo ταράζει και πάλι τους δρόμους της Ιταλίας με το βρυχηθμό της F1. Ωστόσο αυτή τη φορά έχει επιλέξει τη διαδρομή ανάμεσα στο Cassino και στο Pomigliano. Τα δύο μέρη, δηλαδή, όπου βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά το μονοθέσιο της ομάδας οδηγεί ο Κινέζος οδηγός της ομάδας, Zhou Guanyu, μακριά όμως από τη γνώριμη για εκείνον άσφαλτο των σιρκουί της Formula 1.

Τα μοντέλα της Alfa Romeo κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ιταλία. Η παραγωγή των Giulia και Stelvio πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Cassino, η οποία έχει επιλεγεί ώστε στο μέλλον να κατασκευάζει τα μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis.

Advertisement

Αντίστοιχα, στο Pomigliano που βρίσκεται στα περίχωρα της Νάπολης κατασκευάζεται η νέα Alfa Romeo Tonale, το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Εκεί η εταιρία κατασκευάζει και την Tonale Plug-in Hybrid Q4 280hp. Την πρώτη Alfa Romeo με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 80χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1
Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση
Εξαλλη η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ…

Advertisement