Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Andretti: Υπερβολικά ισχυρός ο Wolff

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Andretti: Υπερβολικά ισχυρός ο Wolff

FORMULA 1

Andretti: Υπερβολικά ισχυρός ο Wolff

FORMULA 1

Εναντίον του επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, καταφέρθηκε ο Mario Andretti. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1978 και πατριάρχης της μεγαλύτερης αμερικανικής οικογένειας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό θεωρεί ότι το αφεντικό της Mercedes είναι ο κύριος υπεύθυνος που δεν προχωράει η υπόθεση της Andretti Global.

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια Andretti προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να μπει στο κλειστό κλαμπ της F1. Οι Αμερικανοί έχουν υποβάλλει τον φάκελο συμμετοχής τους στην FIA με την οποίαν ισχυρίζονται ότι τα έχουν βρει σε όλα. Όμως, το θέμα της συμμετοχής τους από το 2024 στο πρωτάθλημα “κολλάει” στις ομάδες οι οποίες ήδη αγωνίζονται στην F1.

Η Mercedes μέσω του επικεφαλής της, Toto Wolff φαίνεται ότι πρωτοστατεί στις αντιδράσεις. Μάλιστα, ο Αυστριακός σε δηλώσεις του στα πλαίσια του GP Ουγγαρίας εξέφρασε την άποψη ότι μία πιθανή συμμετοχή της Audi θα ήταν προτιμότερη σε σχέση με εκείνη των Andretti.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα ο Wolff είπε: “Νομίζω πως όποια και αν είναι η 11η ομάδα πρέπει να μας αποδείξει (σ.σ. εννοεί στις ομάδες οι οποίες ήδη συμμετέχουν) ότι μπορεί να συμβάλλει δημιουργικά στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Η Andretti είναι ένα μεγάλο όνομα που τα έχει καταφέρει εξαίρετα στην Αμερική. Όμως, εδώ μιλάμε για αθλητισμό και επιχειρήσεις. Και πρέπει να καταλάβουμε τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας σε αυτό το κομμάτι”.

Ο Αυστριακός συνέχιζε φωτογραφίζοντας την Audi ως μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση για το σπορ. “Εάν κάποιος μεγάλος κατασκευαστής ή μία μεγάλη πολυεθνική μπορεί να μας πείσει ότι θα ξοδέψει το χ ποσό για την προώθηση του σπορ, τότε το πράγμα αλλάζει. Σίγουρα, όμως, δεν θα αυξηθεί η αξία του προϊόντος εάν αρχίσουν να εκδίδονται άδειες συμμετοχής σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μεγαλώσουν την F1“.

“Γιατί μας απορρίπτουν; Είμαστε σοβαροί”

Advertisement

Η απάντηση, όπως ήταν φυσικό, δεν άργησε να έρθει από τους Andretti. Μπορεί ο Michael να είναι το αφεντικό του οργανισμού, όμως ο Mario έχει κι εκείνος ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρίας. Έτσι, ο πατέρας Andretti ανέλαβε να απαντήσει στον Toto Wolff.

Ο Toto ανέφερε την Audi και είπε πως την προτιμά ως την 11η ομάδα στο grid” δήλωσε ο Mario σε πρόσφατη συνέντευξή του. “Κατά την γνώμη μου η Audi θα ήταν ευπρόσδεκτη παντού. Όμως, δεν μπορώ να την φανταστώ ως ανεξάρτητη συμμετοχή” συνέχισε ο πρωταθλητής του 1978.

Advertisement

Εκτιμώ ότι η Audi θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με μία κορυφαία ομάδα ως προμηθεύτρια κινητήρων. Είναι μία πολύ πιο ασφαλής στρατηγική για εκείνους. Εάν κερδίσουν τότε ο κατασκευαστής του κινητήρα θα πάρει την δόξα. Εάν χάσουν η ομάδα θα πάρει το φταίξιμο. Έτσι γίνεται πάντα” σημείωσε ο Andretti.

Για την συμμετοχή της στην F1, η Andretti Autosport έχει ιδρύσει την θυγατρική της, Andretti Global. Ο Mario θεωρεί ότι μία οικογένεια με μακρά παράδοση στους αγώνες είναι ένας πολύ πιο αξιόπιστος συνεργάτης σε σύγκριση με έναν μεγάλο κατασκευαστή. “Τα μεγάλα εργοστάσια έρχονται και παρέρχονται. Εμείς, όμως, μένουμε. Τα μεγάλα εργοστάσια δεν εξαρτώνται από τους αγώνες όπως εμείς. Οι αγώνες είναι στο αίμα μας. Γιατί μας αρνούνται; Είμαστε σοβαροί”.

Advertisement

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο Wolff έχει γίνει υπερβολικά ισχυρός εντός της F1, ο Mario Andretti απάντησε: “Αυτό έπρεπε κάποια στιγμή να ειπωθεί επιτέλους“. Το σίριαλ της συμμετοχής Andretti φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια για αρκετούς μήνες ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton: Αγόρασε μερίδιο σε ομάδα του NFL
F1: Τέσσερις φορές στις οποίες οι κανονισμοί άλλαξαν κατά τη διάρκεια της σεζόν
Hamilton: Οι χειρότεροί μου φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι (+video)