Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Αγόρασε μερίδιο σε ομάδα του NFL

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Αγόρασε μερίδιο σε ομάδα του NFL

FORMULA 1

Hamilton: Αγόρασε μερίδιο σε ομάδα του NFL

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton έχει βγάλει εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της μεγάλης τους καριέρας. Δεν επαναπαύεται, όμως. Συνεχώς αναζητεί τρόπους να τα επενδύσει. Και όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο Βρετανός έχει αγοράσει μερίδιο των Denver Broncos του NFL.

Advertisement
Advertisement

Οι Broncos εξαγοράστηκαν πρόσφατα από επενδυτικό γκρουπ το οποίο ελέγχεται από την οικογένεια Walton-Penner. Πρόκειται για τους κληρονόμους του ιδρυτή των Walmart με τα μέλη της αθροιστικά να συγκροτούν την πλουσιότερη οικογένεια των ΗΠΑ.

Το ποσό που πλήρωσαν για την εξαγορά των Broncos έφτασε στο αστρονομικό μέγεθος των 4,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για εξαγορά ομάδας σε οποιοδήποτε σπορ. Η πρόσφατη πώληση της Chelsea FC, λόγου χάρη, έγινε για “μόλις” 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton είχε συμμετάσχει και τότε σε επενδυτικό γκρουπ που επιχειρούσε να αγοράσει τον βρετανικό σύλλογο ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια εκείνη δεν είχε καρποφορήσει. Όμως, φαίνεται ότι τα επενδυτικά σχέδια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή είχαν καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να επικυρωθεί από το NFL την επόμενη εβδομάδα. Πέραν της οικογένειας Walton-Penner και του Lewis Hamilton συμμετέχουν και άλλοι επιφανείς επενδυτές ως ετερόρρυθμοί εταίροι. Μεταξύ αυτών είναι η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Condoleezza Rice αλλά και η πρόεδρος των Starbucks, Mellody Hobson.

Advertisement

Οι Denver Broncos είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchises του NFL, έχοντας κατακτήσει το Super Bowl τρεις φορές. Ο δε Hamilton είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης γης στην πολιτεία του Colorado, η οποία έχει για πρωτεύουσα το Denver.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vettel: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (+video)
F1 GP Ουγγαρίας: Πώς ο Russell και η Mercedes έκαναν την ανατροπή
F1 GP Ουγγαρίας: Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα (+video)

Advertisement