Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Έμαθε για τον Alonso από… τις ειδήσεις!

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Έμαθε για τον Alonso από… τις ειδήσεις!

FORMULA 1

Alpine: Έμαθε για τον Alonso από… τις ειδήσεις!

FORMULA 1

Η ανακοίνωση της μεταπήδησης Alonso στην Aston Martin από το 2023 προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο της Formula 1. Φαίνεται, όμως, ότι ακόμη και η Alpine βρισκόταν στο σκοτάδι σχετικά με το θέμα. Έτσι, ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας παραδέχτηκε ότι έμαθε τα νέα όπως όλος ο κόσμος. Από τις ειδήσεις!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν για αρκετές ημέρες σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με τον Szafnauer, μάλιστα, αυτές βρίσκονταν σε πολύ καλό σημείο. “Ήμασταν πολύ κοντά” δήλωσε ο Αυστριακός. “Είχαμε φτιάξει ένα συμβόλαιο το οποίο πιστεύω ότι ήταν δίκαιο και για τις δύο πλευρές και πιστεύω ότι και ο Fernando είχε την ίδια άποψη“.

Προφανώς, η τελική εξέλιξη δείχνει ότι ο Nando μάλλον δεν συμμεριζόταν τον ενθουσιασμό του επικεφαλής της Alpine. Σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο δε, ο Lawrence Stroll είχε προσεγγίσει και πέρσι τον Ισπανό για να αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel στην ομάδα του. Τότε, όμως, ο Alonso είχε αρνηθεί καθώς είχε αποφασίσει να ενεργοποιήσει τον επιπλέον χρόνο στην τότε συμφωνία του με την Alpine.

Οι ενδείξεις

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι και η πρόταση που είχε γίνει από τους Γάλλους στον Alonso για το 2023 ήταν ίδια με την τρέχουσα συμφωνία των δύο πλευρών. Δηλαδή 1+1 χρόνος, με αποδοχές οι οποίες θα κυμαίνονταν λογικά κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Όσα κερδίζει και τώρα, δηλαδή, ο Alonso. Η Alpine ήθελε να έχει ανοιχτές τις επιλογές της για το 2024 καθώς υπάρχει και ο Oscar Piastri τον οποίον προορίζει για μια θέση στο grid το συντομότερο δυνατόν. Ήταν, άραγε, αυτός ο λόγος που έκανε τον Alonso να ψάξει για νέα στέγη;

Το πιθανότερο είναι ότι ο Stroll πρότεινε στον Alonso και περισσότερα χρόνια αλλά και μεγαλύτερη αμοιβή. “Ακούγαμε φήμες ότι η Aston ενδιαφέρεται για τον Fernando. Αυτό σημαίνει συνήθως ότι υπάρχουν συζητήσεις. Υπήρχαν και άλλες ενδείξεις, όπως όταν τους έβλεπα μερικές φορές να βγαίνουν μαζί από το ίδιο motorhome” δήλωσε ο Szafnauer. “Αλλά δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό” συμπλήρωσε.

Advertisement

Ο επικεφαλής της Alpine είχε ρωτήσει τον Alonso μετά το ουγγρικό Grand Prix εάν είχε υπογράψει κάτι: “Μου απάντησε όχι, όχι, όχι, δεν έχω υπογράψει τίποτε“. Παραδέχτηκε δε, ότι έμαθε τα νέα όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος: “Το έμαθα όταν ανακοινώθηκε από την Aston Martin“. Κλασσικός Alonso θα συμπληρώσουμε εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ουγγαρίας: Πώς ο Russell και η Mercedes έκαναν την ανατροπή
Βόμβα: Στην Aston Martin ο Alonso το 2023!
Red Bull: Και επίσημα με την Honda μέχρι το 2025

Advertisement